Hirdetés

27 hónap börtönt kapott egy férfi filmes kalózkodásért

|

16 kasszasiker megjelenés előtti verzióját találták meg a gépén a hatóságok, melyeket egy csapat tagjaként, filmes stúdiók szervereire való betöréssel szerezhetett meg.

Hirdetés

Sajnos a streaming szolgáltatások nem ölték ki teljesen a filmes kalózkodást, ráadásul még mindig vannak olyanok, akik kamerával mennek moziba. Premier előtti, tökéletes minőségű verziók ugyanakkor még az internet korában is viszonylag ritkán látnak napvilágot. Ez nem is véletlen, hiszen a nagy stúdiók féltve őrzik ezeket a felvételeket, és komoly következményekkel számolhat az, aki valamilyen úton-módon nyilvánosságra hozza őket. Malik Luqman Farooq most egy több mint kétéves börtönbüntetéssel kénytelen szembenézni, miután a bíróság bűnösnek találta szellemi tulajdon károsításában.

Hirdetés

Az angliai Halifaxben élő férfi feltételezhetően többedmagával fosztogatta egy filmes utómunkával megbízott cég szervereit 2013 és 2015 között. A megszerzett filmeket később az internetre szivárogtatták, illetve az is előfordult, hogy pénzért árulták a megjelenés előtti verziókat.

Farooq végül így bukott le, mivel egy beépített ügynöknek adott el egy másolatot, ami után munkahelyén tartóztatták le, majd a lakása átkutatása során 16 megjelenés előtti filmet találtak a gépén. Ezek között volt a Halálos iramban 7 is, mely bár a 2015-ös év második legtöbb bevételt hozó filmje lett, annak illegális terjesztése kifejezetten komoly anyagi károkat okozhatott a Universal Picturesnek.

Mivel bűntársai, név szerint Aditya Raj, Jitesh Jadhav, Sam Nhance és Ghobhirajah Selvarajah feltehetően Indiában, Dubajban és Malajziában élnek, így az ő letartóztatásukról más hatóságok döntenek, ezekről egyelőre nincs hír. Farooq a Brit Legfelsőbb Bíróságtól 27 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott múlt pénteken, amit a hatóságok elrettentő példának szánnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)