Hirdetés

30 év börtön előtt áll R. Kelly, és még többet kaphat

|

Nagy valószínűséggel rács mögött tölti hátralévő életét a Grammy-díjas énekes.

Hirdetés

Az 55 éves Robert Sylvester Kellyt már tavaly szeptemberben bűnösnek találták nem kevesebb, mint kilenc vádpontban, többek között zsarolásban és szexkereskedelemben, most ezt hagyta helyben a New York-i szövetségi bíróság, ami azt jelenti, hogy a világhírű R&B énekesnek 30 évre rács mögé kell vonulnia. Kelly ügyvédei azt szerették volna elérni, hogy védencüket legfeljebb 10 év elzárásra ítélje a bíróság, míg ezzel szemben az ügyészség legalább 25 évet kért rá.

A heteken át húzódó tárgyalás során több tanú is eskü alatt vallotta, hogy Kelly szexuálisan zaklatta és bántalmazta őket. Ann Donnelly kerületi bíró az ítélethirdetésnél figyelembe vette, hogy maga az énekes is bántalmazott volt (gyerekkorában a nővére és a család főbérlője is erőszakoskodott vele), de úgy vélte, hogy míg a történtek magyarázattal szolgálhatnak Kelly viselkedésére, semmiképpen sem mentik fel.

Hirdetés

Miután először elítélték, Kelly lecserélte a jogi csapatát ugyanarra a Jennifer Bonjean vezette társaságra, amelyik Bill Cosbyt is sikerrel védte. Bonjean például azt is vitatta, hogy az énekes ki tudná fizetni, ha valamilyen pénzbüntetést is kirónának még rá a letöltendő szabadságvesztésen felül, hiszen lényegében elszegényedett. Az ügyészség viszont rámutatott, hogy még mindig milliókat keres pusztán a jogdíjakból. Egyébként Kelly 75 millió eladott lemezzel és három Grammyvel büszkélkedhet, legnagyobb slágerét (I believe I can fly) rongyosra játszották a hazai kereskedelmi rádiók is 1996-ban, amikor a Space Jam - Zűr az űrben vetítésére tódultak a nézők a mozikba.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Könnyen meglehet, hogy az énekesnek a már eddig megítélt 30-on túl további éveket is hozzácsapnak még a büntetéséhez, mert augusztusban egy újabb tárgyalás vár rá, akkor gyermekpornográfia vádjával áll a bíróság elé. Mindebből pedig az következik, hogy valószínűleg sosem fog már kiszabadulni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)