Hirdetés

30 év után befejeződött a Zsaruk című tévésorozat

|

Amerika legrégebben futó valóságshow-jának törlése kapcsán nehéz nem az Egyesül Államok szerte zajló rendőri brutalitás ellenes megmozdulásokra gondolni.

Hirdetés

1989 tavaszán debütált a Fox tévécsatornán a Zsaruk című valóságshow első része, mely pár év alatt olyannyira sikeres lett, hogy több mint 30 éven keresztül töretlenül futott. A jelenlegi jogtulaj, a Paramount pár napja jelentette be, hogy leveszik műsorukról a sorozatot, nem sokkal ezután pedig megérkezett a hír: ezek voltak a show utolsó epizódjai. 32 évad után tehát végéhez érkezett a széria, 2020. május 11-én került adásba a legutolsó rész.

Hirdetés

Jó esély van rá, hogy a döntés kéz a kézben járt azzal a példátlan megmozdulással, mely jelenleg az egész Egyesült Államokon átível. A demonstrációk azután indultak meg, hogy egy rendőr megölte az afroamerikai George Floydot, így emberek milliói vonultak utcára az amerikai feketék elnyomása, és a rendőri brutalitás ellen tüntetni.

Egy ehhez kapcsolódó oknyomozó podcasben, a Running From Copsban foglalkoztak is a Zsarukkal, és azzal, hogy meglehetősen kétes etikájú döntések mentén készítették a sorozatot, így például a rendőrségnek korlátlan joga volt arra, hogy bármit kivágathasson a részekből, ami nem jó fényben tüntette fel őket, így a műsor jócskán elferdítette a valóságot, melyet elvileg bemutatni hivatott. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)