Hirdetés

3D nyomtatással készült el a Simpson család TV-je, de vajon mit lehet nézni rajta?

|

Pontosan azt, amit gondolsz, ráadásul jó sokáig.

Hirdetés

A 3D-nyomtatáshoz szükséges eszközök olcsóbbá válásával egyre többen belevágnak ebbe az ízig-vérig modern hobbiba, amit mi sem mutat jobban, hogy a témának szentelt Reddit-csoportnak már csaknem 800 000 tagja van, akik közül rengetegen osztják meg jobbnál jobb alkotásaikat, például ezt a szamuráj-Rozsomákot.

Az egyikük a buba447 nevű felhasználó, aki egy egészen különleges projektet hozott össze: tenyérnyi méretben alkotta meg a Simpson család klasszikus, antennás tévéjét, méghozzá úgy, hogy még működik is.  

Hirdetés

A Fusion 360-ban tervezett apróságot egy Ender 3 Próval "öntötte" formába, kijelzője pedig egy 640X480-as TFT-panel. Ahogy a Redditen megosztott videón is látható, a TV nem mást, mint a Simpson család epizódjait "sugározza", egész pontosan az első 11 évadot, véletlenszerű sorrendben.

A trükkért a legolcsóbb Raspberry Pi miniszámítógép, a Zero felel, a tömörített epizódokat pedig egy 32 GB-os SD-kártya tárolja. A TV-t (pontosabban a kijelzőt és a hangszórót) a felső gombbal lehet bekapcsolni, míg a hangerőt az alsó párjával állíthatjuk. Beépített akkumulátor viszont nincs, az áram egy USB porton át érkezik.

Az 1989 óta futó széria rajongói között bizonyára sokan lecsapnának a kütyüre, ha boltokban is árulnák, a többieknek pedig a The Simpsons-témától függetlenül is látványos lehet, hogy a korszerű eszközöknek hála mi mindenre lehetünk képesek akár házilag is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)