Hirdetés

5 szuperhősfilm, ami randifilmnek is simán elmegy

|

Olyan DC és Marve-filmeket szedtünk össze, amelyeket párosban is élvezettel nézhettek, természetesen női szemmel készült a válogatás.

Hirdetés

Évtizedes probléma a legtöbb kapcsolatban, hogy a felek más filmes ízléssel rendelkeznek. Persze, lehet engedni, és unottan végigülni a másik kedvéért az aktuális néznivalót, de miért szenvedj, ha van más lehetőség? Mert bizony akadnak olyan képregényfilmek, amiket megnézve a csajod is azt fogja mondani, hogy "Na jó, ezt imádtam!"

Az alábbi válogatás összeállítása során két fő szempontot vettünk figyelembe, és ezek mentén haladtunk. Először is feltételül szabtuk, hogy az igényes látványvilág mellett legyen normális háttértörténete is a filmnek, amitől egyedivé válik még az amerikai szuperhősös klisétengerben is. Továbbá csak olyan produkció jöhetett szóba, amelynek főhősét valóban tehetséges színész alakítja, és nem számított, hogy már úgymond "öreg", vagy épp nem tartozik Hollywood aktuális kedvencei közé.

Hirdetés

Thor: Ragnarök

A 2017-es amerikai szuperhősös filmben megvan minden, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell: izgalmas háttértörténet, erős és egyedi karakterek, A-listás színészek, az eseményeket gazdagon átszövő skandináv mitológia, akciófilmekhez méltó pörgős zene, és a CGI-nak köszönhető egészen egyedi, lenyűgöző látványvilág. A Marvel-univerzum tizenhetedik filmjét Taika Waititi rendezte, a forgatókönyvet Stephany Folsom, Craig Kyle, Eric Pearson és Christopher Yost írta. Chris Hemsworth-re vélhetően egy nő sem mond nemet, Thor karaktere pedig egyedülálló módon vagány, erős, mégis rém vicces, egyszóval egész biztosan kedvenc lesz csakúgy, mint a Lokit alakító Tom Hiddleston, és akkor még nem beszéltünk az olyan "nagyágyúkról" a filmben, mint Anthony Hopkins, Jeff Goldblum vagy Cate Blanchett. A Thor: Ragnarök telitalálat a javából, ráadásul a skandináv mitológiai elemeknek és helyszíneknek köszönhetően nem "átlagos" szuperhősös film - amiből talán a fiatalabb korosztály tanulhat is egy keveset, de legalábbis több kedvet kap magához, a mitológiához, ha már ilyen istenségek lakják Asgardot.

Logan - Farkas

A szintén 2017-es amerikai akció-dráma-sci-fi film igazi ritkaság a képregényfilmek között. A James Mangold rendezésében napvilágot látott történet a Farkas-trilógia harmadik és egyben utolsó része, de ahhoz, hogy élvezzük minden pillanatát, nem kell feltétlenül ismernünk az előző filmeket. A főszerepet alakító Hugh Jackman ismét bebizonyítja, hogy mindegy, hogy épp elkeseredett apát, Victor Hugo-hőst, vámpírvadászt vagy Rozsomákot játszik, alakításával odaszögezi az embert a képernyőhöz. Ebben a filmben ráadásul a "kis Rozsomákot" megformáló Dafne Keen, a gyerekszínész is kiemelkedően jó, tökéletes az összhang közte és Jackman között. A mellékszereplőket alakító Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook és Stephen Merchant gondoskodnak arról, hogy egy pillanatig se üljünk nyugton a képernyő előtt, a történet jól kidolgozott, lendületes és pergő. A látványvilág, az akciójelenetek és a forgatókönyv is nagyon erősek, ráadásul érzelmeket is kapunk, nem is keveset.

Batman: Kezdődik!

Bár a Batman-filmek hosszú múltra tekintenek vissza, minek során számtalan neves színész bújt a köpenyes igazságosztó szerepébe, a Christopher Nolan által rendezett 2005-ös Batman: Kezdődik! más, mint a többi. Hogy mitől? Elsősorban a szereposztástól. Christian Bale játéka mellett ugyanis eltörpülnek a szokványos klisék, nem zavaró a kiszámíthatóság és a "minden jó, ha a vége jó" - jellegű, egyébként megszokott amerikai befejezés. A mellékszereplők (Liam Neeson, Michael Caine, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Morgan Freeman, Rutger Hauer) is egytől egyig zseniálisak és nagyon sokat hozzátesznek a történethez, élmény ennyi jó színészt nézni, a film minden perce élvezetes. A technikai háttér persze nyilván nem olyan erős, mint a mai produkcióké, de a színészek simán egyensúlyba hozzák a mérleg nyelvét, már csak miattuk is érdemes megnézni ezt a történetet olyannak is, aki nem ismeri a Batman világot, kap egy viszonylag koherens eredettörténetet is. Aztán persze jöhet a trilógia többi része is...

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Amerika Kapitány: Polgárháború

A 2016-os, Anthony és Joe Russo rendezésében napvilágot látott film nem tartogat fergeteges háttértörténet a nézők számára, de a Marvel-hősök, kiváltképp Chris Evans és Robert Downey Jr., gondoskodnak a hibátlan szórakoztatásról. Chris Evans (Hugh Jackmanhez hasonlóan) az a színész, akiről tudjuk, szeretni fogjuk, bármit is csinál a képernyőn. Nagy erénye, hogy még azok szemében is elfogadhatóvá tudja tenni Amerika Kapitányt, akik amúgy rosszul vannak magától, a karaktertől. A filmet üdítővé teszik a sorra felbukkanó Marvel-hősök, akik egy ponton egymás ellen fordulna, Scarlett Johansson pedig mint mindig, magasra teszi a lécet a nyomdokaiban lépkedő női szuperhősök előtt.

A hihetetlen Hulk

Ahogy Batmant, úgy Hulkot is jó néhány sztár megformálta már, a legnépszerűbb talán Mark Ruffalo közülük, akinek a sikereihez sokat hozzáadhatott a látványosan fejlődő CGI is. De ha a külsőségektől eltekintünk, és kizárólag a színészi játékot nézzük, akkor Louis Leterrier 2008-as rendezése viszi a prímet, mert nemcsak Hulk dühöngő és törő-zúzó, kontrollt nem ismerő, valamint Bruce Banner átlagos, hétköznapi oldalát mutatta meg, hanem a sérülékeny lelkét is. Úgy, ahogy előtte és utána senki más. Betty Ross (Liv Tyler) iránti szerelme, kettejük drámája feltette a pontot az i-re. Edward Norton egyedülállóan tehetséges színész, aki elképesztő filmes háttérrel rendelkezik. Kevesen tudják, hogy a forgatás megkezdése előtt átírta a szkriptet, és az ő keze munkáját dicsérik a filmben látható flashbackek is, ezáltal sokkal egyedibb és érdekesebb ez a Hulk-film, mint az előtte készült adaptációk, vagy azok, amelyekben utána szerepelt.

Ti melyik olyan képregényfilmet tennétek még fel a listára, amelyiket szerintetek egy pár mindkét tagja garantáltan élvezne?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)