Hirdetés

70 millió dollárból készül egy film, aminek egy valódi robot a főszereplője

|

A mesterséges intelligenciával bíró robotot direkt a színészkedésre tanították.

Hirdetés

Valószínűleg mindenki meg tud nevezni legalább egy hollywoodi színészt, akinek az eszköztára egy robotéval vetekszik (Kristen Stewart esetében van öt indokunk rá, hogy miért nem jó példa), de mi a helyzet, ha fordítunk a dolgon és egy robot csap fel színésznek? A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a szimplán csak b névre keresztelt projekt különlegességét pontosan ez fogja adni. 

Hirdetés

Az Oscar-díjra jelölt Loving Vincent mögött álló Bonding Capital Media, a belgiumi székhelyű Happy Moon Productions és a New York-i Ten Ten Global Media együttműködésében, 70 millióból valósul meg a szóban forgó sci-fi, amely az első, MI főszereplésével készült film lesz. A projekt abszolút sztárja az Erica nevű, mesterséges intelligencia által vezérelt robot, amelyet japán tudósok, Hiroshi Ishiguro és Kohei Ogawa a robotikai tanulmányuk részeként hoztak létre és színészkedni tanították (nem összetévesztendő a Sony hasonló nevű interaktív filmjének szereplőjével).

Az egyik forgatókönyvíró, Sam Khoze szerint a színészek a saját élettapasztalataikból merítenek az alakításaikhoz, de mivel Erica nem rendelkezik ilyennel, a semmiből hozták létre a szerephez, ezért különböző gyakorlatok során tanították az érzelmekre, a mozgás sebességének kontrollálására, a testbeszédre és a jellemfejlődésre is. A b sztorijának középpontjában egy tudós áll, aki rájön, hogy milyen veszélyeket rejt az emberi DNS tökéletesítésére létrehozott programja és segít az általa tervezett MI-nőnek a menekülésben. 

Erica egyébként eredetileg egy teljesen más projektben bukkant volna fel, amelyet az Amerikai história X rendezője, Tony Kaye készített volna, de végül nem tudott megegyezni a producerekkel az időbeosztásról. Jelenleg nem tudni, hogy a b-t ki rendezi vagy milyen emberi színészek lesznek benne, de a producerek már vettek fel jeleneteket Ericával, és reményeik szerint 2021 júniusában, Európában pontot tesznek majd a forgatás végére. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)