Hirdetés

80 évesen elhunyt Anne Rice, az Interjú a vámpírral írója

|

A legtöbben a Vámpírkrónikák regénysorozat miatt, és főként az Interjú a vámpírral mozifilmnek köszönhetően ismerhették a nevét.

Hirdetés

2021. december 11-én egy stroke utáni komplikációk következtében elhunyt Howard Allen O'Brien írónő, vagy ahogy mindenki ismerte, Anne Rice. Halálírét fia, Christopher Rice jelentette be. Leghíresebb munkájának mindenképpen a Vámpírkrónikák regénysorozat tekinthető, mely 12 kötettel rendelkezik, valamint két olyan résszel, ami az Új vámpírtörténetek alcímet viseli.

Az első rész, az Interjú a vámpírral (Interview With The Vampire) még 1976-ban jelent meg, ezt 1985-ben követte a Lestat, a vámpír (The Vampire Lestat), majd 1988-ban A kárhozottak királynője (The Queen of The Damned). Az utolsó rész a 2016-os Prince Lestat and the Realms of Atlantis lett. Hazánkban 1995-ben adták ki az első két részt gyűjteményes kötetben, Vámpírkrónikák címmel.

Hirdetés

Az Interjú a vámpírral regényből 1994-ben mozifilm is készült (főbb szerepekben Tom Cruise, Brad Pitt, Stephen Rea, Antonio Banderas, Christian Slater, Kirsten Dunst), a forgatókönyvért maga Anne Rice felelt. A film 2002-ben kapta meg a folytatását, a Kárhozottak királynője című moziban azonban már nem Tom Cruise szerepelt, helyette Stuart Townsend alakította Lestatot. Akashát, az első vámpírt pedig a bemutató előtt egy repülőszerencsétlenségben mindössze 22 évesen elhunyt Aaliyah játszotta el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


1994-ben egyébként egy másik írásából is film készült, ez volt az Irány az éden (Exit to Eden). 2005-ben megjelent Christ the Lord: Out of Egypt című regényéből pedig 2016-ban érkezett a filmes adaptáció, vagyis Az ifjú messiás (The Young Messiah).

Anne Rice 80 éves volt. Nyugodjék békében.

Anne Rice

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)