Hirdetés

Meghalt Larry King, a beszélgetős műsorok királya

|

Larry Kinget három héttel ezelőtt szállították kórházba, miután koronavírussal fertőződött meg.

Hirdetés

Hivatalos Twitter-oldalán jelentették be a mai napon a szomorú hírt, miszerint 87 éves korában meghalt a tévés legenda, Larry King (ezt egyébként nem ő üzemeltette, elmondása alapján egyáltalán nem használta az internetet). Az Emmy-díjas Kingnek tevékeny része volt abban, hogy a talk show mint formátum annyira népszerűvé vált. Nem kevesebb mint 63 éven át dolgozott a médiában. 

Lawrence Harvey Zeiger néven született osztrák származású, zsidó bevándorlócsalád gyermekeként született. Sosem járt egyetemre, a szakmával Miamiban kezdett el ismerkedni, ahol egyébként 1957-1971 között DJ-ként is dolgozott - rádiós DJ munkája alatt vette fel a Larry King nevet is. Tévés karrierjének kezdete 1960-ra lőhető be a WLBW-nél, a miami 10-es csatornánál.  1978-tól 1985-ig között a Miami Herald szórakoztató rovatában írt.

Hirdetés

A legtöbben viszont minden bizonnyal az 1985 ás 2010 között a CNN csatornán futó Larry King Live című beszélgetős műsora miatt ismerték a nevét. Műsorában világhírű zenészekkel, filmsztárokkal, és ismert politikusokkal (beleértve több egykori amerikai elnököt) beszélgetett. 2012-ben az Ora Tv társalapítója volt, ezen a csatornán futott következő műsora, a Larry King Now - ezt a műsort 2013-ban az orosz állami tévécsatorna is sugározta. 

Az utóbbi időben nem örvendett már kiváló egészségnek, ehhez hozzájárult masszív dohányzása is. Az elmúlt pár évben több műtéten is átesett. 

Larry King 87 éves volt. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)