Hirdetés

Elhunyt Max Von Sydow, a Star Wars és a Trónok harca színésze

|

90 éves korában hagyott itt bennünket a több mint hetven éve a pályán lévő színészlegenda.

Hirdetés

Max Von Sydow családja jelentette be, hogy a kétszeres Oscar-jelölt svéd születésű színész március 8-án, azaz a tegnapi nap folyamán elhunyt. A szomorú hírt producerként dolgozó felesége, Catherine von Sydow is megerősítette, akivel 1997-ben házasodtak össze. 

Hirdetés

Sydow 1949 óta játszott folyamatosan filmekben és sorozatokban. Szerepelt többek között az 1980-as Flash Gordonban Ming császárként, a '82-es Conan, a barbárban, mint Osric király, Az ördögűző első és második részében ő volt Merrin atya, de olyan sorozatokban is felbukkant, mint a Tudorok (Von Waldburg kardinális), vagy épp a Trónok harca (Háromszemű Holló). A Star Wars világában Lor San Tekka szerepét osztották rá, a karaktert nem csak a 2015-ös Az ébredő Erőben játszotta el, hanem a Lego Star Wars: The Force Awakens videojátékban hangját is kölcsönözte neki. Utoljára a 2018-as Kurszkban találkozhattunk vele, de még látni fogjuk az Echoes of the Past című filmben, amelynek jelenleg az utómunkálatai zajlanak. 

Max Von Sydow 90 évet élt. Nyugodjék békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)