Hirdetés

A Batman: A rajzfilmsorozat cenzúráját figurázza ki egy új póló

|

Ugyan a Batman animációs sorozat egy felnőttebb közönségnek készült, ez nem jelentette azt, hogy az alkotóknak nem kellett bizonyos szabályokat betartaniuk.

Hirdetés

A Batman: A rajzfilmsorozat (Batman: The Animated Series) Gotham köpenyes igazságosztójának egyik legtökéletesebb ábrázolása volt. Sokak szerint a mai napig nem volt olyan film vagy sorozat, ami ilyen hűen képernyőre vitte volna a karaktert, a hibátlan íráshoz pedig kiváló szinkron és művészeti munka társult.

Az alkotók nem féltek mesébe önteni a képregények kegyetlen világát, bár akárhonnan nézzük a dolgot, ez bizony egy rajzfilmsorozat volt egy elsődlegesen gyerekeknek szóló csatornán. Voltak szabályok, amiket tartaniuk kellett.

Hirdetés

A Batman sorozat gyártását tekintve 9 tabut határozott meg a csaptorna: pisztolyok, drogok, üvegtörés, alkohol, dohányzás, meztelenség, gyermek veszélyeztetés, hitélet és fojtogatás. Ezekről Joker hangja, Mark Hamill tweetelt egy aranyos kép társaságában.

A rajz bemutatta mind a 9 tabut egy pólómintába ágyazva, amit a stáb tagjai kaptak Henry Gilroytól, Bruce Timm illusztrációjával.

Mark olyan furcsaságokra is kitért, hogy például szabadon használhattak Thompson-géppisztolyt, vagy akár a fantázia szülte fegyvereket, mondván "azokhoz úgysem férhetnek hozzá a gyerekek". Hibátlan hozzáállás.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)