Hirdetés

A Bosszúállók: Végtelen háborúnak volt egy brutális, 45 perces nyitánya, amit végül teljesen kivágtak - most kiderült, hogy miért

|

A Bosszúállók: Végtelen háború alapjául szolgáló ikonikus Marvel képregények írója, Jim Starlin rántotta le a leplet az eddig titkolt, 45 perces kivágott részről.

Hirdetés

Jim Starlin neve sok képregényrajongónak ismerősen fog csengeni, ami egyáltalán nem véletlen annak tükrében, hogy anno ő alkotta meg a Marvelnél nem csak Shang-Chit, hanem a kiadó kozmikus vonalán több ikonikus karaktert is, például Gamorát, Draxet, vagy épp Thanost. Sőt, ő írta a The Infinity Gauntlet, a The Infinity War és a The Infinity Crusade szériákat is - ezek alapján készült el (nem kevés változtatás mellett) a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték mozifilm. Közben egyébként a rivális DC Comicsnál is dolgozott, neki köszönhettük például a legendás A Death in the Family című történetet, melyben Joker megölte Batman hű segítőjét, Jason Toddot, a második Robint.

Szóval nem túlzás azt állítani, hogy Starlin egy valódi képregényes legenda, éppen ezért is érdemes nagyon odafigyelni arra, mit mesél. A Near Mint Condition YouTube-csatornának adott friss interjújában pedig egy olyan titkot árult el a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború filmről, ami miatt azonnal lázba jöttek a rajongók.

Hirdetés

Starlin egészen pontosan így fogalmazott a Végtelen háború kapcsán:

"Nagyjából egy hónappal a film premierje előtt kaptam egy e-mailt vagy valamit Joe-tól [Joe Russótól, a Végtelen háború társrendezőjétől], amiben elmondta, volt 45 percnyi anyag Thanosszal a film elején, amit ki kellett vágnunk."

Közel egy órányi felvétel a kukában végezte? Bizony, pontosan ez a helyzet, és Starlin azt is elárulta, hogy miről szólt volna eredetileg ez a nyitány, amit teljesen kivágtak. Az első 45 percben az alkotók azt mesélték volna el, hogyan szerzi meg Thanos a Hatalom Kövét. Ez volt az első Végtelen Kő, ami az Őrült Titán birtokába került, és pontosan tudjuk, honnan szerezte meg: a Nova Hadtest főhadiszállását, a Xandar bolygót kellett érte porig rombolnia. Ezt a brutális pusztítást nézhettük volna meg, ha végül nem döntenek a teljes sztoriszál kivágása mellett. De miért nem kerülhetett ez a 45 perc végül a mozis verzióba?

A döntésnek Starlin szerint elsősorban anyagi okai voltak. Rossóék teljesen leforgatták ezeket a jeleneteket, végül azonban úgy határoztak, hogy nem akarják kifizetni a digitális utómunkát, ami nem csekély összeg lehetett 45 percnyi masszív VFX esetén. Mondanunk sem kell, mennyi munkával járt volna tisztességesen visszaadni azt, ahogy Thanos elpusztítja a Nova Hadtestet és úgy ahogy van, a Xandar planétát is. De volt itt még egy nyomós indok: a Russo tesók nem szerették volna, hogy még hosszabb legyen a film, a Végtelen háború esetében tudatosan nem akarták 3 órásra húzni a játékidőt - mint ahogy azt a folytatás, a Végjáték esetében tették.

Starlin szerint az alkotók egészen egyszerűen nem számítottak arra, hogy akkora elképesztő siker lesz a film, mint ahogy végül a kasszáknál teljesített - ez mondjuk elég furcsa lenne, borítékolható volt, hogy bankot fog robbantani a Bosszúállók és Thanos első nagy összecsapása. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Mielőtt kérdeznétek: abszolút kár abban reménykedni, hogy a Marvel Studios kiadna esetleg egy bővített verziót a Végtelen háborúból, nem fognak jelentős összeget költeni az említett 45 perc digitális utómunkájára csak azért, hogy még egyszer moziba küldjék a filmet. A The Infinity Saga már a múlt, a Marvel jelenleg az új nagy sztorin, a The Multiverse Sagán dolgozik, és egyáltalán nincs könnyű helyzetben.

A most elstartolt ötödik fázis első filmje, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia egyáltalán nem teljesít jól (474 millió dollárt tudott csak összeszedni világszinten), a The Marvels, avagy Marvelek első előzetese pedig arányaiban az egyik legtöbb dislike-ot kapott filmes trailer lett a YouTube-on (mondjuk a nem túl erős CGI mellett nem sok valódi indokot hoztak fel a filmet már az első teaser után gyalázó nézők, de feltehetően Brie Larson utálói aktivizálták magukat szokásos vehemenciával). Ettől persze a Marvelek nem biztos, hogy anyagi bukás lesz, elvégre Larson feministának titulált nyilatkozatai miatt már korábban is megosztó személyiség volt, kapta is az ívet rendesen a kommentszekciókban, az első Marvel Kapitány mozi mégis összeszedett a pénztáraknál 1,1 milliárd dollárt.

Nagyot kell majd villantania a stúdiónak filmes és sorozatos fronton is ahhoz, hogy az új finálét, az Avengers: The Kang Dynasty és Avengers: Secret Wars mozikat annyira várják majd a rajongók, mint anno a Végtelen háborút és a Végjátékot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)