Hirdetés

A Cloverfield valójában egy 1981-es film előtörténetét meséli el?

|

Egy poszter és egy jelenet összeköti a Cloverfieldet a Menekülés New Yorkból történetével.

Hirdetés

A 2008-as Cloverfield egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor a Szabadság-szobor fejét keresztülhajítja a szörnyeteg egy New York-i utcán. A látvány egyszerre letaglózó és ad egy jelzést azzal kapcsolatban, hogy itt bizony nem egy terrorista támadásról van szó.

A jelenet azonban nem csak a sztori szempontjából fontos: J.J. Abrams számára egy lényeges kreatív eleme volt a produkciónak, és elmondta,  ezt az 1981-es Menekülés New Yorkból ihlette.

Hirdetés

Egyes rajongók régóta próbálják összekötni a két film szálait, amire a rendező, Matt Reeves poénosan azt reagálta, hogy "igen, a Cloverfield a Menekülés New Yorkból titkos előtörténete". Reeves nyilván viccelt, de a két film története ténylegesen összeköthető a klasszikus produkció ikonikus poszterének köszönhetően.

"Oké, nem egy titkos előtörténet, de a két filmnek sok köze van egymáshoz. Szerintem a Cloverfield teljes története azzal kezdődött, hogy a producer, J.J. ránézett arra a poszterre. A jelenet egy kritikus pontja a sztorinak: akkor fordul át az egész egy terrorista támadás gyanújából egy szörnyes katasztrófává."

Reeves szerint tehát az egész Cloverfieldet Abrams a Menekülés New Yorkból posztere láttán láttán ébredő ihletének köszönhetjük. Bármennyi is igaz ebből, az tény, hogy a katasztrófa-horror nagy sikert aratott. A Cloverfield 15. születésnapja idén lesz esedékes, így január 17-én érkezik is belőle egy 4K Ultra HD kiadás

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)