Hirdetés

A Disney egykori vezetője szerint a streaming megsebezte a mozikat, de nem halálosan

|

Bob Iger szerint már nem térnek vissza a régi szép idők a filmszínházak számára, de azért van még remény.

Hirdetés

A karrierjét időjárásjelentőként kezdő Bob Iger 2005-ben foglalta el a Disney vezérigazgatói pozícióját, ahol hatalmas szerepet játszott abban, hogy a szórakoztatóipari vállalat végül azzá a mamuttá vált, aminek ma ismerjük. A 2020-ig regnáló vezető irányítása alatt történt meg ugyanis a Pixar, a Marvel, a Lucasfilm és a 20th Century Fox bekebelezése, valamint a Disney+ streaming szolgáltatás elindítása is.

Magyarán érdemes odafigyelni arra, amit a Times által a 2019-es év üzletemberének választott Iger mond, hiszen karrierje során már többször is demonstrálta, hogy remek szimata van a megfelelő irány kiszagolásához. Ezért is rossz hír, hogy ő sem jósol kimondottan fényes jövőt a koronavírus alatt padlóra került moziknak.

Hirdetés

Iger nemrég a The New York Timesnak adott interjút, ahol szóba kerültek a megváltozott nézői szokások is. Az egykori Disney-vezér először elmondta, hogy véleménye szerint a pandémia miatti lezárások alatt az emberek kénytelenek voltak jobban felfedezni az "app-alapú szórakoztatást", amit végül nagyon kényelmesnek találtak.

Iger úgy látja, hogy ez a szórakoztatóiparnak is jót tett, mivel a drasztikusan megugrott kereslettel a műsorokból is sokkal több készül. Ezt követően tért rá a mozikra, melyeknek ugyan sokan jósolták már a halálát, de szerinte nem  ez fog történni:

"Nem hiszem, hogy ez a halál. Szerintem ez egy súlyos sérülés, ami talán nem is gyógyul be. És ez alatt azt értem, hogy nem halálos, bár lehet, hogy egyesek számára végzetes lesz.

Kezdjük a mozilátogatás élményével, hogy valami jót mondjak róla. Szerintem az emberek továbbra is moziba akarnak majd járni, viszont sokkal jobban meg fogják válogatni, hogy milyen filmeket akarnak majd otthonról megnézni, ahol valószínűleg megkérdezik maguktól, hogy várjunk csak, ezt a filmet tényleg a nagyvásznon kell megnéznem, avagy várhatok, vagy nem is kell várnom, és azonnal megnézhetem otthon?

Tudod, a Pókembert (Nincs hazaút), amit a Marvel és a Walt Disney Company készített a Sony számára, világszerte rengetegen akarták megnézni az első hétvégén. És vannak ilyen filmek. De rengeteg olyan film is van, ami nem illik ebbe a kategóriába. [...] Ezért úgy gondolom, hogy sokkal kevesebb film fog megjelenni a nagyvásznon."

Iger tehát nem számít a mozik eltűnésére, de jóval szűkebb filmes kínálatot vár a jövőben. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy ő már aktív vezetőként is a streaming mellett tette le a garast, dollármilliárdokat biztosítva a Disney+ elindítására és felfuttatására, így nem csoda, hogy továbbra is kitart a víziója mellett.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az otthonról nézett tartalmak felé való elmozdulás ugyan tagadhatatlan, de tényleg korai lenne temetni a mozikat, amit mi sem bizonyít jobban, mint az említett Pókember: Nincs hazaút elképesztő bevételi rekordja. Az viszont valóban elképzelhető, hogy a jövőben csak az ehhez hasonló élmények jutnak el a nagyvászonra, hiszen már az utóbbi években is megfigyelhető a kínálat egysikúbbá válása: 2019-ben az Egyesült Államokban a TOP 10 legsikeresebb film mindegyike feldolgozás, reboot vagy folytatás volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)