Hirdetés

A Disney reagált Peter Dinklage kifakadására az élőszereplős Hófehérke kapcsán, nagy változásokat ígérnek

|

Nem csak Hófehérke lesz hirtelen egy latin karakter, hanem nagyon úgy fest, hogy a "hét törpe" koncepcióját is újragondolja a Disney.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy Peter Dinklage páros lábbal állt bele a Disney tervezett Hófehérke remake-jébe. A színész abba kötött bele, hogy míg a Disney egyrészt ráül a trendvonatra, és a "progresszivitás" jegyében a készülő élőszereplős Hófehérke esetében egy latin felmenőkkel rendelkező színésznőnek, a West Side Storyval ismertté vált Rachel Zeglernek adja a címszerepet, magát a hét törpe "idejétmúlt" és sztereotipikus ábrázolását nem akarja "frissíteni".

Nem kellett sokáig várni a válaszra, ami valószínűleg Dinklage-et meg fogja nyugtatni, a nézőközönségnél viszont könnyen lehet, hogy ez is ugyanúgy nagy felzúdulást vált ki, mint maga Hófehérke castingja, vagy az, hogy az élőszereplős A kis hableányban Halle Bailey lesz Ariel.

Hirdetés

A Disney illetékesei közölték, hogy az új Hófehérkében újfajta irányba fogják elvinni a hét törpe koncepcióját. Ennek érdekében konzultáltak is a törpe termetűek közösségével.

A film előkészítő munkálatai már három éve tartanak, a most kritizált kérdéskörrel pedig a nulladik perctől foglalkozott a stúdió. Ugyanúgy "kulturális tanácsadók" segítik a munkát, mint anno az élőszereplős Aladdin és Mulan esetében. Egészen pontosan így fogalmaztak:

"Annak érdekében, hogy elkerüljük az eredeti animációs film sztereotípiáinak megerősítését, más megközelítést alkalmazunk ezzel a hét karakterrel, és konzultáltunk a törpe termetűek közösségének tagjaival. Már nagyon várjuk, hogy még több részletet megoszthassunk erről, amint a film gyártása elkezdődik egy hosszú előkészítési időszak után."

A tervek szerint 2023-ban érkező élőszereplős Hófehérkében egyébként Gal Gadot kapta a gonosz mostoha szerepét, Andrew Burnap pedig egy teljesen új férfi karaktert fog alakítani.

A forgatókönyvért Greta Gerwig felel, a rendezői székbe pedig Marc Webb ül be - utóbbinak korábban többek között a két A csodálatos Pókembert, A tehetséget, vagy épp az 500 nap nyár című filmet köszönhettük.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Nyitókép: ScreenRant

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)