Hirdetés

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület rendezői valóra válthatják a rajongók legnagyobb álmát

|

Egy közönségkedvenc karaktert is behoznának a folytatásban.

Hirdetés

A Paramountnak nem titkolt célja a múlt héten bemutatott Dungeons & Dragons: Betyárbecsülettel, hogy egy új franchise-t indítson el, erre pedig minden lehetősége meg is van a stúdiónak, hiszen biztatóan nyitott a film: a 150 millió dolláros büdzséből készült fantasy kaland a nyitóhétvégén 38,5 millió dollárt szedett össze az amerikai piacon, amihez további 33 millió jött még globálisan. 

Ez utóbbiba beletartoznak a magyar eredmények is, Chris Pine és szedett-vedett bandájának szórakoztató sztoriját kajálták a hazai nézők, a John Wick: 4. felvonásnál is többen voltak kíváncsiak rá a hétvége folyamán, amely Keanu Reeves és a karakter népszerűségét tekintve nagy szó. 

Hirdetés

Bár a Super Mario Bros: A film és a Nicolas Cage nevével fémjelzett Renfield bekavarhatnak, azonban minden esély megvan rá, hogy a Betyárbecsület jól szerepeljen a pénztáraknál, ami okot adna a D&D filmes univerzum bővítésére. Erre a két rendező, John Francis Daley és Jonathan Goldstein is vevők lennének a Polygonnak adott interjújuk alapján, Daley kezdetben egy stop-motion stílusban megalkotott totális visszaemlékezéssel viccelődött, majd komolyra fordítva a szót elmondta, hogy ők nem azzal a szándékkal ugrottak neki a feladatnak, hogy egy franchise alapjait rakják le: 

"Nem állt szándékunkban franchise-t csinálni, amikor a filmmel elkezdtünk foglalkozni. Azt hiszem, ez elhomályosítaná azt a képességünket, hogy teljes mértékben az adott filmre tudjunk koncentrálni. A kardinális hiba, amit sok stúdió elkövet, hogy a szekeret a ló elé teszik, és még azelőtt elkezdenek egy filmes univerzumot létrehozni, hogy egy jó filmet készítenének. Szóval számunkra az első és legfontosabb volt, hogy ezt jól csináljuk."

Ennek ellenére a Betyárbecsület megjelenésével megfordult a fejükben, hogy mihez kezdenének egy új filmben, Goldstein pedig elárulta, hogy ha szabad kezet kapnának, akkor maradnának az első részben összehozott csapatnál: Chris Pine-nál, Michelle Rodrigueznél, Justice Smith-nél és Sophia Lilissnél, akik karakterei a történet során személyes kapcsolatokat alakítottak ki. 

"Az a jó a folytatásban, hogy nem kell sok időt tölteni a képernyőn a banda bemutatásával. A közönség ismeri őket, és gyorsabban bele lehet ugrani a cselekménybe. És nyilvánvalóan nagy szeretettel viseltetünk a színészek és az általuk játszott szerepek iránt is. De szeretnénk bemutatni néhány új figurát az út során, és minden bizonnyal sok új szörnyet."

"És új helyszíneket." - teszi hozzá Daley, aki elmondta, hogy részben azért választották a Forgotten Realmsot, mert ez egyfajta felismerhető középkori környezet, de még számos világ van a D&D-n belül, amit örömmel felfedeznének. Most, hogy befejezték, a sorsa hagyatkoznak, hogy sikeres lesz-e az, amit csináltak, de nagyon szeretnének továbbra is ebben az univerzumban mesélni, mert tele van lehetőségekkel. Szeretnék például, ha a folytatásban a karakterek szintet lépnének, például Chris Pine Edginjének repertoárját varázslatokkal bővítenék a következő részben. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A rajongótábor leggyakoribb kérdésére is igyekeztek válaszolni, miszerint mi a helyzet mindenki kedvenc D&D karakterével, Drizzt Do'urdennel? Kaphat saját filmet vagy sorozatot? Felbukkanhat a Betyárbecsület folytatásában vagy egy spin-offjában? Daley-ék a következőt válaszolták: 

"Drizzt valójában már akkor felmerült, amikor kitaláltuk, mi legyen az első filmünk. De az általános konszenzus az volt, hogy még ne menjünk bele [a történetébe]. Ettől függetlenül ő mindenképpen egy népszerű karakter, akit izgalmas lenne felfedezni. [...] Annyi figura van ebben a világban. Nagyon szórakoztató lenne, ha vagy csatlakoznának az általunk létrehozott csoporthoz, vagy valamiféle mellékszálat csinálnánk a filmünknek, hogy belemerüljünk a háttértörténeteikbe."

Tehát összejöhet a folytatás, sőt még Drizzt is felbukkanhat, de mindehhez az kell, hogy a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület jól teljesítsen a mozikban. Ti láttátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)