Hirdetés

A Fekete Párduc 2 a Marvel legerősebb és legmeghatóbb filmje lett – állítólag

|

Befutottak az első reakciók a Marvel folytatásával kapcsolatban.

Hirdetés

Nagy teher volt Ryan Coogler (Creed, Júdás és a Fekete Messiás) és a Marvel a vállán, hiszen úgy kellett folytatniuk a T'Challára épülő franchise-t, hogy a karaktert megformáló Chadwick Boseman időközben elhunyt. Nemcsak a sztorit kellett átalakítaniuk, azt is kénytelenek voltak kezelni, hogy méltón bánjanak a színész örökségével, aki még betegen is beletette a szívét-lelkét az alakításaiba. 

Már az eddigi kedvcsinálók is Boseman előtt tisztelegtek, miközben igyekeztek bemutatni, hogy mi vár a wakandaiakra a folytatásban, amelyben nagyobb szerepet kap Shuri (Letitia Wright) és egy új fenyegetés is beköszön Namorral (Tenoch Huerta) és a népével. 

Hirdetés

Hazánkban csak november 10-én kerül a mozikba a Fekete Párduc 2, de a második leghosszabb Marvel film világpremierjét már megtartották szerda este Hollywoodban. Az első reakciók túlnyomórészt pozitívak, szemek nem maradtak szárazon a vetítés során. Ezekből válogattunk:

A Variety szerkesztője, Clayton Davis "gyönyörű tisztelgésnek" nevezte a filmet és kiemelt valakit: 

"A #BlackPantherWakandaForever egy gyönyörű tisztelgés Chadwick Boseman előtt. Vizuálisan lenyűgöző, Angela Bassett pedig minden jelenetet ural, amiben szerepel. Rihanna Lift Me Up című dala sokaknál be fog találni. Ismét van egy stáblistás jelenet, ami valóban állejtő. Az Oscarra tippem sincs."

A The Hollywood Reporter munkatársa, Brian Davids nem spórolt a nagy szavakkal:

"A Fekete Párduc 2 a Marvel eddigi legmeghatóbb és legerősebb filmje. Olyan nehéz és sötét, amilyennek lennie kellett, és többnyire elhagyja a stúdió védjegyének számító hangnemet. A kézműves munka minden elképzelhető módon szintet lép, az alakítások pedig felnőnek a feladathoz."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A The Verge írója, Charles Pulliam-Moore szerint a folytatás egyértelműen képregényfilm, ám: 

"A #WakandaForever grandiózusabb és nagyobb léptékű, mint az előző rész, de a története egyben a Marvel egyik legbensőségesebb és legőszintébb története is. Egyértelműen képregényfilm, de a szuperhősködés és a látvány helyett a gyász és a gyászfolyamat áll a középpontban."

A Colliderhez tartozó Perri Nemiroff egyenesen rajongott érte és kiemelte egy fontos aspektusát: 

"Kiváló. Egy mérhetetlenül erőteljes történet a továbblépésről - időnként megrázó, de egyben gyönyörűen katartikus és biztató. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a film mennyire kiérdemelte ezt a címet."

Ugyanezen oldal főszerkesztője, Steve Weintraub rámutatott az első reakciók általános túlzására, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy ebben az esetben szó sincs erről:

"Tudom, hogy nem hiszitek el, amikor az emberek egy világpremierről jönnek és azt mondják, hogy egy film fantasztikus....de a #BlackPantherWakandaForever egy fantasztikus folytatás és egy nagyszerű film. Tudtam, hogy érzelmes lesz, és az is volt. Számítsatok arra, hogy megkönnyezitek. Nagyszerű munka, #RyanCoogler!"

A The Wrapnál dolgozó Drew Taylor a zenét is méltatta:

"A #BlackPantherWakandaForever az érzelmeket helyezi előtérbe a látvánnyal szemben, és a legtöbbször ez egy magával ragadó és lebilincselő diadal. Vitathatatlanul a Marvel stúdió legmélyebb érzésű és érzelmi rezonanciájú extravaganciája. Ludwig [Göransson] zenéje minden idők egyik legjobbja."

A kritikusok mellett a szakmabeliek is képviselték magukat a vetítésen, Rian Johnson (Star Wars: Az utolsó Jedik, Tőrbe ejtve) például az alábbiakat mondta:

"Igazi művészet kell ahhoz, hogy egy olyan hatalmas és kiterjedt filmet, mint a Wakanda Forever, meghittnek és szívből jövőnek érezzünk. Éljen a hatalmas Coogler! Imádtam."

Már nekünk sem kell rá sokat várni, hogy eldönthessük, valóban méltó folytatás született-e: a Fekete Párduc 2-t november 10-étől adják a hazai mozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)