Hirdetés

A Fekete Párduc rendezőjét bankrablónak hitték és megbilincselték

|

Ryan Coogler éveket töltött azzal, hogy vászonra vigye az amerikai rasszizmus problémáját. Idén januárban testközelből tapasztalhatta meg a valóságot.

Hirdetés

Ryan Cooglert a többség a Fekete Párduc rendezőjeként ismeri, mivel szorosan együtt dolgozik a Marvel csapatával és jelenleg is a sikerfilm folytatásán ügyködik. Ugyan a popkulturális jelenséggé vált alkotás is foglalkozott a fekete bőrű lakosságot érintő rendszerszintű rasszizmussal, Coogler első filmje ennél sokkal erősebb volt.

A megálló című 2013-as projektje Oscar Grantről, egy fekete férfiról szólt, akit Bay Area Rapid Transit (röviden BART) rendőrsége 2009-ben meggyilkolt. Ilyen filmekkel a háta mögött nem titok, hogy mi munkásságának lényege, ezért is rázta meg, amikor idén januárban bankrablónak hitték.

Hirdetés

A TMZ-nek adott nyilatkozata szerint ugyanis Cooglert megbilincselték egy atlantai Bank of America fiókban, miután egy kézzel írt papíron megkérte a kezelőt, hogy némi diszkréció fenntartása mellett, vegyen ki neki 12 000 dollárt. Ő válaszul értesítette a feletteseit, akik kihívták a rendőröket. A rendőrök Cooglert és a két őt váró személyt is megbilincselték.

TMZ hozzátette, hogy az említett kezelő egy fekete nő volt, de ezt senki más nem erősítette meg. Az is kiderült, hogy Coogler maszkot viselt a járványügyi előírások miatt, és volt még rajta egy napszemüveg és sapka is, ezért még a rajongói sem ismerhették fel. Coogler később tisztázta, hogy megállapodott a bankkal, és mindent elsimítottak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)