Hirdetés

A galaxis őrzői: 3. részből egészen hajmeresztő okból maradt ki egy dal

|

Peter Quill zenei gyűjteménye tökéletesen keretezi az Őrzőik kalandjait, és ezt nagyrészt James Gunn-nak köszönhetjük. A rendező imádja a kedvenceit becsempészni a filmekbe, de van, amikor még neki is nemet mondanak.

Hirdetés

A galaxis őrzői-trilógia minden epizódja egy valódi kis zenei kincseskamra volt. James Gunn imádta belecsempészni a kedvenceit a filmekbe, pláne a harmadik részbe, hiszen az új moziban Peter a Zune-jának köszönhetően már a 21. század felhozatalából válogathatott.

De hogyan válogatják össze ezeket a számokat? Nos, Gunn minden filmhez összeszed több száz dalt, melyek listáját szépen apránként szűkítik le, ahogy közelednek a forgatásokhoz. Amikor ebből a listából kidobnak valamit, az általában azért történik, mert nem stimmel a film tempójához vagy mondanivalójához. Leszámítva a Russian Roulette esetét.

Hirdetés

A Lords of the New Church szám ugyanis elvileg benne lett volna A galaxis őrzői: 3. részben, de jogi akadályok léptek közbe. Bárki, aki járt videomegosztó oldalak környékén az elmúlt 20 évben, pontosan tudja, hogy mennyire "egyszerű" megegyezni a zeneipar képviselőivel. Ezt már maga Gunn is megtapasztalta a második rész setlistjének összeállításakor, amikor a Mr. Blue Sky engedélyei miatt hónapokon át kellett leveleznie, telefonálnia és könyörögnie. Szerencsére voltak olyan helyzetek is, amikor minden könnyedén ment, mert például a Fleetwood Mac, a Beastie Boys és a George Harrison birtok emberei hatalmas A galaxis őrzői-rajongók.

Ettől függetlenül a Lords of the New Churchcsel már Gunn sem bírt el. Ez volt az első (és Gunn számára valószínűleg az utolsó) alkalom, hogy jogi viták miatt megtiltották egy dal használatát. Ez egy olyan döntés volt, ami valószínűleg senkinek sem hozott semmilyen hasznot, de valaki nagyon örül most, hogy megrázhatta az öklét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)