Hirdetés

A Gothami rendőrségről szóló sorozatból lett az Arkhamban játszódó horrorsztori

|

Mégsem készül három spin-off az új Batman-filmhez kötődve, csak az egyik Gothamben játszódó történet alaposan átalakult.

Hirdetés

Nemrég kotyogta el az új Batman-univerzum alapjait a nemrég bemutatkozott detektívsztorival lefektető Matt Reeves, hogy az HBO Maxre érkezik majd egy olyan sorozat, ami ugyanebben a világban játszódik, és fontos helyszíne lesz az Arkham gyógyintézet. Akkor úgy tűnt, hogy ezzel háromra bővülhet a The Batman alapján készülő sorozatok száma, de azóta kiderült, hogy egy korábban teaselt koncepció alakult át alaposan.

Ez nem a Colin Farrell főszereplésével készülő Pingvin-széria, hanem a Gotham City PD munkacímen emlegetett projekt, amiről még 2020-ban beszámolt több, a filmipar sok titkáról idő előtt értesülő szaklap.

Hirdetés

Igaz, a változás ténye nem teljesen meglepő annak ismeretében, hogy nem sokkal később kiderült, hogy a sorozat eredeti showrunnere távozott, az ő helyét pedig Joe Barton vette át, akit a 2017-es A rítus, illetve a 2019-es Kötelesség/Szégyen írójaként ismerhetnek a filmek és sorozatok rajongói.

A sorozat fejlesztésében is résztvevő, a The Batman kapcsán manapság rengeteget nyilatkozó Matt Reeves pedig elárulta, hogy ez a koncepció mozdult el egy olyan irányba, hogy Gotham rendőrkapitánysága helyett Arkham lett a legfontosabb helyszíne.

"Igen, a GCPD-s dolog, az a történet eléggé átalakult, most alapvetően áttértünk arra a területre, hogy mi is történik Arkhamben annak kapcsán, amit a filmben láttunk, megint csak, az egyes karakterek eredettörténetéhez is kapcsolódva. Majdhogynem olyan koncepció szerint, mint egy horrorfilm, vagy egy kísértetházra épülő történet, ahol Arkham a kísértetház. Ahhoz hasonlóan, ahogy a filmben Gotham is egy szereplő, azt szeretném, ha a sorozatban pedig Arkham érződne egy karakternek, hogy ennek következtében a szereplők, akiket itt látsz, újnak érződjenek. A Gothamen végzett munkák közben éreztük úgy, hogy ezt kéne jobban felfedeznünk, úgyhogy ebbe az irányba mentünk el"

- nyilatkozta a Batman rendezője.

Egyelőre sem erről, sem a Pingvin sorozatról nem tudjuk, mikor érkezhet, de amennyiben sikeresnek bizonyulnak, nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a DC-szériák olyan alappillérei lesznek az HBO Max felhozatalának, ahogy a Disney+ egyik legnagyobb vonzerejét a Marvel-sorozatok jelentik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)