Hirdetés

A halálos baleset miatt a kiszabható legnagyobb büntetést kapta az Alec Baldwin westernjét gyártó cég

|

A Rust mögött álló produkciós vállalatnak fizetnie kell a Halyna Hutchins halálával végződött forgatáson történtekért.

Hirdetés

Még mindig folyik a nyomozás annak a halálos kimenetelű balesetnek az ügyében, amely egy új-mexikói filmforgatáson következett be tavaly októberben. Alec Baldwin, a Rust című western főszereplője véletlenül lelőtte a film vezető operatőrét, Halyna Hutchinst, akinek az életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni. Joel Souza rendezőt szintén kórházba kellett szállítani.

A Santa Fe megyei seriffhivatal eddig arra jutott , hogy a produkció fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed adta át a töltött fegyvert Dave Halls rendezőasszisztensnek, akitől végül Baldwinhoz került, és  mindhárman úgy hitték, biztonságos.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan Új-Mexikó Környezetvédelmi Minisztériuma is lefolytatott egy vizsgálatot, ami súlyos megállapításokat tett a Rust Movie Productions felelősségével kapcsolatban. Ez alapján a menedzsment tudott arról, hogy nem tartják be a forgatáson a tűzfegyverek kezelésére vonatkozó biztonsági előírásokat, és közömbösek voltak az ebből fakadó veszélyek iránt. James Kenney kabinetfőnök szerint elkerülhető lett volna a Halyna Hutchins halálához és Joel Souza sérüléséhez vezető tragédia, ha a stáb követi a sztenderd iparági gyakorlatokat, és a produkciós cég nem huny szemet tudatosan a hiányosságok felett.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Mindezért a maximálisan kiszabható, 136 793 dolláros (mintegy 46,8 millió forintos) pénzbírsággal sújtották a Rust Movie Productionst, amely nem ért egyet a vizsgálat eredményével, ezért fellebbezni kíván.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)