Hirdetés

A Harry Potter Dobby-emlékművét elköltöztethetik a walesi tengerpartról

|

Harry Potter rajongóinak egyik kedvelt látványosságát a megsemmisítés vagy az eltávolítás fenyegeti.

Hirdetés

Noha kezdetben még sokak számára idegesítőnek hatott a Harry Potter franchise leghíresebb manója, Dobby, a sztori haladásával egyre többen zárták a szívükbe, és siratták el, amikor a Harry Potter és a Halál ereklyéinek első részében életét vesztette a széria egyik leggyűlöltebb karaktere, Bellatrix Lestrange által.

Harry és barátai azon a helyen, egy tengerparton temették el Dobby-t, ahol elhunyt, a rajongók pedig számos más filmbéli helyszín mellett ezt a forgatási helyszínt is felkutatták, hogy megemlékezhessenek a karakterről. Egy emlékhelyet helyeztek el ott, a walesi Freshwater West strandján, ami azonban pont a népszerűsége miatt került veszélybe. 

Hirdetés

A New York Post számolt be arról a szomorú hírről, hogy az emlékművet hamarosan lerombolhatják a fenntartását felügyelő szervezet környezetvédelmi aggályai miatt. Íme a közleményük:

"Idővel a közkedvelt Freshwater West egyre népszerűbbé vált. A természethez és a szabad levegőhöz való hozzáférés mindenki számára létfontosságú, de a látogatók számának növekedése további nyomást gyakorolt a környezetre és a létesítményekre. Ezt hosszú távon nem érezzük fenntarthatónak anélkül, hogy ez ne érintené negatívan ezt a különleges helyet."

A megfogalmazás egyértelművé teszi, hogy a szervezet fontolgatja a rajongók színes kövekkel, keresztekkel és zoknikkal díszített "zarándokhelyének" eltávolítását vagy áthelyezését a környezetvédelem érdekében. Ezt értelemszerűen nem fogadta üdvrivalgás, ezért egy nyilvános felmérés is párosult a közleményhez, hogy felmérjék a közvéleményt a témával kapcsolatban.

Nem meglepő, hogy az egyre növekvő forgalom és az odahordott tárgyak együttesen aggodalommal töltik el a szervezet tagjait, de kis szerencsével sikerül találniuk egy kompromisszumos megoldást, amivel úgy tudják megóvni a környezetet, hogy nem pusztítják el a Harry Potter-rajongók egyik fontos helyét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)