Hirdetés

A hollywoodi rendezők bojkottot fontolgatnak a Warner ellen az HBO Max-es premierek miatt

|

A kiadó azon döntését, hogy a premier napjától elérhetővé teszi filmjeit streaming-szolgáltatásában, nem mindenki fogadta kitörő örömmel.

Hirdetés

Valószínűleg nincs olyan filmrajongó, aki vágyna még egy olyan mozis premierekben igencsak soványka évre, mint amilyen 2020 lett a koronavírus miatt. Nyilvánvaló, hogy a filmstúdióknak sem érdeke a pangás, így sokan a VOD és a streaming felé fordultak.

A leállás valamelyest jól is jött a Warner Bros.-nak, amely nemrégiben elindult streaming szolgáltatásához rengeteg előfizetőt szerezhet azzal a döntésével, hogy 2021-ben megjelenő összes filmjét a megjelenés napján elhelyezi kínálatában. Ennek azonban nem mindenki örül, sőt sokan a stúdió ellen fordultak.

Azzal mi is hosszabb cikkben foglalkoztunk, hogy vajon használ vagy árt-e a filmiparnak a Warner döntése, és a filmipar egyes szereplői is kinyilvánították véleményüket: Cristopher Nolan tajtékzik, a Legendary Entertainment perel. Sokaknak nem is magával a stúdió döntésével van a baja, hanem azzal, hogy ez a kardinális döntés a tudtuk és belegyezésük nélkül született.

Hirdetés

A The New York Times értesülése szerint a rengeteg jelenleg is a Warnernek dolgozó sztár szintén csak a hírekből értesült arról, hogy filmjeik egyenesen az HBO Max-ra landolnak - ilyen volt például Margot Robbie és Will Smith is.

Bár a Warner tervei szerint a mozis megjelenések és a streaming párhuzamosan futna, a globális szigorítások miatt a döntés azt jelentené, hogy ezek a gigaprodukciók, melyek eredetileg szélesvászonra lettek megálmodva, soha nem kerülnek a mozikba.

A Directors Guild of Americán belül éppen ezért beindult egy kezdeményezés arról, hogy testületileg bojkottálják a stúdiót. Ez azt jelentené, hogy a 18 ezer tagot számláló szervezetből senki nem vállalna munkát a Warnernél, ami még egy ekkora stúdiónak is hatalmas érvágás lenne.

A szervezet egyelőre még nem hirdetett bojkottot, de ha ez megtörténik, akkor előfordulhat, hogy a Warner kénytelen lesz megváltoztatni döntését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)