Hirdetés

A John Wick 4 eredetileg közel négyórás volt, aggódott is miatta a rendező

|

Chad Stahelski szerint nem volt egyszerű letornázni a film hosszát.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban bemutattak olyan filmeket a mozik, amik próbára tették a nézők tűrőképességét, elég csak a 193 perces Avatar: A víz útjára vagy a 190 perces Babylonra gondolni, de ha Chad Stahelskiék maradtak volna az első vágásnál, akkor a már mozikba került John Wick: 4. felvonás mindegyiken túltett volna a maga 225 percével. Ezt végül sikerült lefaragni bőven 190 alá. 

A film vágója, Nathan Orloff és rendezője, Stahelski az IndieWire-nek adott interjúban beszéltek arról, hogyan közelítették meg a filmet: ha az első mozit az Egy maréknyi dollárért című klasszikushoz hasonlítjuk, akkor a második és harmadik rész a Pár dollárral többérthez hasonló módon bővítette a John Wick-univerzumot, az új film pedig grandiózusságát tekintve A Jó, a Rossz és a Csúfhoz hasonlítható. Kellett is a játékidő, hogy olyan új arcok is térhez juthassanak, mint Donnie Yen, Bill Skarsgard, Hiroyuki Sanada vagy éppen Scott Adkins. 

Hirdetés

169 percével a John Wick: 4. fejezet a széria eddigi leghosszabbja, azonban Orlofféknak rengeteg munkájuk van benne, ugyanis az első vágás majdnem négyórás volt Stahelski szerint: 

"Hogy őszinte legyek, nem így terveztük. Az első vágásunk 3 óra 45 perces volt, és olyannak is érződött, mint egy 3 óra 45 perces film. Úgy voltunk vele, hogy ezt nagyon elcsesztük."

És akkor miképpen sikerült végül lefaragni a végső változatra? Orloff elmagyarázta:

"Csak tömöríted, tömöríted és tömöríted. Volt egy olyan időszak, amikor ha valaki megismételt egy már kifejtett gondolatot, azt kivágtam. Nem kellenek ismétlődő mondatok. Ez egy nagyon lineáris történet, így nem volt mit átrendeznünk vagy átalakítanunk. Annyit tudtunk tenni, hogy kiszűrtük azt, amire nem volt szükségünk."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Stahelski szerint ez a folyamat nagyon fárasztó volt a vágócsapat számára, mert minden egyes alkalommal, amikor kivágtak valamit, újra megnézette velük az egészet: 

"A vágócsapat valószínűleg utál engem, mert ha csak 30 másodpercet is kivettünk, akkor is mindenkivel megnézettem újra a teljes filmet. Csak így tudhatod, hogy jó-e a tempó. A filmek gyakran azért ritmustalanok, mert részletekben csinálják őket, és nem az egész képet látják."

A 169 perces végeredményt már nézhettek is a mozikban. Szerintetek milyen lett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)