Hirdetés

A John Wick 4 sikere után a Lionsgate fontolgatja a folytatást

|

A vállalat elnöke szerint a John Wick 5 visszakerült a tervezőasztalukra.

Hirdetés

A Lionsgate eredeti terve az volt, hogy a John Wick negyedik és ötödik részét egyszerre forgatják le, de ezt különböző okok - például a pandémia - miatt nem tudták megvalósítani, a csapat irányít váltott és úgy döntöttek, hogy a franchise fő szálát a 4. fejezettel lezárják (a spin-off sorozat és film persze készül, a The Continentalt még idén bemutatja a Peacock, a Ballerinát pedig már leforgatták). 

Nemrég azonban a rendező, Chad Stahelski már némileg engedékenyebben nyilatkozott, ugyanis azt mondta, hogy bár most biztosan szabadságra megy a karakter, azonban pár hónap múlva összeülnek majd Keanuval és elkezdenek ötletelni, amiből ha valami jó születik, talán megvalósulhat egy új film. Ezt azonban függővé tette a bevételektől, ez az akadály viszont már elhárult a stáb elől. 

Hirdetés

A John Wick: 4. felvonás letarolta a mozikat és a kritikusok is szerették. A jelentések szerint 100 millió dolláros költségvetésből készült film már 137 millió dollárnál tart világszerte és csak pár napja mutatták be Amerikában, sok helyen pedig még nem is volt premier, szóval szép siker elé néz.

A kirobbanó sikert látva a Lionsgate elnöke, Joe Drake azt mondta a Deadline-nak, hogy még nem állnak készen arra, hogy búcsút mondjanak Keanunak ezzel a franchise-zal, és rengeteg irány van, amerre elindulhatnak vele. Drake azt már most nyilatkozta a The Hollywood Reporternek, hogy a vállalat hivatalosan is fontolgatja a John Wick 5 megvalósítását: 

"Van bennünk akarat és nyitottság felé. És ezt a befejezést többféleképpen is lehet értelmezni. Most mindannyian tartunk egy kis pihenőt, és aztán összeszedjük az ötleteket, hogy van-e hiteles módja annak, hogy összehozzuk az ötödik filmet. De nincs rá garancia."

Aki még nem látta a John Wick: 4. felvonást, az ne olvasson tovább, mert spoileresen folytatjuk!

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Szóval, a film befejezésében Wick a megbeszéltek szerint párbajozik kollégájával, Caine-nel (Donnie Yen), és egy trükk segítségével sikerül elérniük, hogy Caine és lánya is feldoldozást nyerjen, a Márki (Bill Skarsgard) is meghaljon, Winston (Ian McShane) is visszakapja a hoteljét és John fejéről is lekerüljön a Kör célkeresztje. Csakhogy a finálé azt mutatta, hogy Wick túl sok sérülést szerzett, és miután visszagondolt a feleségére, meghal. Winston és a Bowery király (Laurence Fishburne) ott állnak a sírjánál és búcsúznak tőle, ugyanakkor a Continental hotel igazgatója nagyon kétértelműen  fogalmazott, ami alapján simán megjátszhatják azt a készítők, hogy a Rémkirály valójában nem halt meg, csak lekerült a radarról, így egy utolsó utáni menetre - például a Kör felszámolására - vissza lehetne hozni a későbbiekben, amelyben a segítségére lehetnének a régi és új szövetségesei. 

Szerintetek miképpen lehetne folytatni a John Wick 4-et? Érdemes egyáltalán?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)