Hirdetés

A jövő településeinek mintaképe lehet a Marvel dolgozóinak épített kisváros

|

Egy autók nélküli, fenntartható mesevilágból járnak a forgatásokra a Marvel Studios dolgozói.

Hirdetés

A home office lecsengésével bizonyára rengetegen örülnének, ha a munkahelyük csak pár lépésre lenne az otthonuktól, ezt pedig gyakran a cégek is ösztönzik, egyes vállalatok egész kisvárosokat képesek felhúzni az alkalmazottaik számára. Egy ilyen projekt a georgai Trilith Studiosban található település is, ami leginkább a Marvel Studios dolgozóinak ad otthont, de nem ők az egyetlen lakói.

Az Atlanta és Fayetteville között található Trilith Studios 2013-ban, Pinewood Atlanta néven nyitotta meg a kapuit, és 2015-ben forgatták itt az első Marvel-produkciót, A Hangyát. Paul Rudd debütálását később számos szuperhősös film követte, köztük az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Pókember - Hazatérés, a Fekete Párduc, illetve itt készültek a WandaVízió, A Sólyom és a Tél Katonája és a Loki sorozatok is.

Hirdetés

A stúdió mellett felhúzott Town at Trilith (eredetileg Pinewood Forrest) egy teljesen funkcionáló kisváros közösségi terekkel, mozival, éttermekkel, motelekkel és kibérelhető irodákkal. A település családi házainak 30%-át, lakásainak pedig 70%-át lakják a Marvel Studios filmesei, ám nem ez teszi igazán különlegessé.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A városkát ugyanis már az "Új Urbanizmus" jegyében álmodta meg a lehetőséget elnyerő Lew Oliver Inc. tervezőiroda. A jövőbe mutató irányzat fő jellegzetessége, hogy kompakt, gyorsan bejárható lakóövezetekben gondolkodik, hangsúlyozva a közösségi tereket és háttérbe szorítva az autókat. A Town at Trilith európai mintára felhúzott házai előtt ezért csak elvétve találunk négykerekűeket, ahol pedig mégis van saját garázs, ott a hátsó udvarban bújik meg. Az energiatakarékosan kialakított épületek fenntarthatóságát a geotermikus energia használata fokozza, a város pedig tobzódik az apró parkokban, területének több mint fele zöldövezet.

Ide költözni viszont egyáltalán nem olcsó, a családi házak 700 ezer dollár, vagyis 246 millió forint környékén indulnak. A fejlesztésért felelős cég, a Trilith Development elnöke szerint azonban így is várólistájuk van, mivel ez még mindig olcsónak mondható a Los Angeles-i vagy New York-i árakhoz képest. A más szakmákból érkező vásárlóknak ráaádásul izgalmas extra lehet, hogy időről időre a filmek forgatásába is bevonják a környéket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)