Hirdetés

A kaptár filmek rendezője elmondta, hogyan kell sikeres videojátékos adaptációt készíteni

|

Paul W. S. Anderson a Mortal Kombattal kezdte, a Resident Evillel folytatta, és most a Monster Hunterrel megy tovább, úgyhogy ha valaki, ő hitelesen nyilatkozik a témában.

Hirdetés

Akármit is gondolunk a Milla Jovovich főszereplésével készült Resident Evil (A kaptár) filmekről, az tény, hogy a mai napig ez a legtöbb bevételt hozó, videojátékos ihletésű filmes franchise, ami világszerte 1,2 milliárd dollárt termelt, és ebbe a csúcstartó utolsó rész 312 milliót tett bele (mely így egyébként a hatodik a Warcraft, a Pikachu, a detektív, a Rampage, az Angry Birds és a Perzsia hercege után). Mondhatni tehát, hogy sikeres, és valamit tényleg tudhat Anderson.

Hirdetés

A rendező készítette a Mortal Kombat 1995-ös adaptációját, illetve a tervek szerint még idén mozikba kerülő Monster Hunter filmet is - ez utóbbi kapcsán készült vele egy interjú, amiben elmondta, mi a siker titka, hogyan lát neki a munkának.

"Úgy gondolom, hűnek kell maradni a játékok alapjaihoz - ahogy mi is tesszük, mint azt sikerült bemutatnom. Ugyanakkor fontos odafigyelni arra, hogy vékony jégen táncolunk, hiszen nem csak a rajongóknak szól a film, akik sokat tudnak az alapanyagról, hanem azoknak is, akik nem hallottak róla. A Mortal Kombat mindkét közönség számára érthető, és mindig figyelek a határvonalra. Ezért sértődnek meg néha a hardcore rajongók, mert megváltoztatunk ezt-azt."

A Monster Hunter esetében is próbáltak egy olyan filmet megalkotni, ami láttán azok, akik nem játszottak a játékokkal, nem riadnak vissza. December első hetében meglátjuk, mekkora lesz az érdeklődés iránta - a trailer nem sok jót ígért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)