Hirdetés

A klasszikus Batman film legendás dallama egy nagyon fura helyen született

|

A díjnyertes zeneszerző, Danny Elfman filmes témájának születése kisebb megütközést okozott a művész hazaútja során.

Hirdetés

Mindannyiunkkal előfordul, hogy a legjobb ötleteink a zuhany alatt jutnak eszünkbe. Danny Elfman sincs ez másképp, csak őt egy repülőn kapta el az ihlet.

Michael Keaton Batman filmjének ikonikus dallamát mindenki ismeri, aki valaha közelébe ment a DC univerzumnak: Batman kapcsán előbb-utóbb mindig felbukkannak az ismerős taktusok. Danny Elfman haza is vitt egy Grammy-t alkotásáért, ami egyébként nagyrészt egy repülő mosdójában jött össze.

Hirdetés

A Marc Maronnak adott interjújában Elfman elmesélte a sztorit, ami a Londonból Los Angelesbe tartó gépen történt:

"Berohantam a mosdóban, közben hümmögtem a dallam darabjait. Visszaültem a helyemre, és elkezdtem gondolkodni. Gondolkodok tovább. Tíz perccel később megint rohanok a mosdóba. Vissza az ülésembe, aztán vissza a mosdóba. Nem tudtam úgy komponálni, hogy közben ott ült mellettem egy srác."

A sokadik túra után a légiutaskísérők már furán néztek a művészúrra, de ha menni kell, hát menni kell, a zene nagy úr. Mi pedig nem is lehetnénk boldogabbak az eredménytől, ami ha nem volt meg esetleg, akkor hagyjuk, hogy a fületekbe másszon:

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)