Hirdetés

A Lannisterek vagyonát költi az HBO a Trónok harca: Sárkányok háza első évadára

|

Egy jelentés szerint az epizódonkénti büdzsé meghaladja a Trónok harca legdrágább szezonjának költségeit.

Hirdetés

Már a streaming felfutása előtt lezajlott egy paradigmaváltás a televíziózásban, minek következtében egyre több olyan produkció készült, amelyekben neves színészek nemcsak egy-egy cameóban vagy epizódszerepben bukkantak fel, hanem egyenesen az általuk eljátszott karakterre épült egy teljes évad, vagy akár az egész sorozat. Ezzel párhuzamosan pedig minden téren javuló tendenciát mutatott a gyártás minősége, és értelemszerűen megsokszorozódtak a kiadások is.

A Screen Rant tavalyi gyűjtése több mint egy tucat olyan sorozatot tudott megnevezni, amelyek gyártási költsége meghaladta a 10 millió dollárt epizódonként. Ebben még nem szerepel a Stranger Things 4-ik évada, amelyik valószínűleg a Netflix történetének legdrágább sorozatszezonja lesz A korona után, viszont kiemelt helyen találjuk az Amazon Prime Video (A Gyűrűk Ura), Az AppleTV+ (See), a Disney+ (Marvel, Star Wars) és az HBO/HBO Max (Trónok harca, Az elit alakulat, A hős alakulat) produkcióit is.

Hirdetés

Az utóbbi már részenként 15 millió dollárt költött a Trónok harca záróévadára, és a Variety tudomása szerint ennél is többet szán az augusztusban bemutatkozó spin-off sorozat, a Trónok harca: Sárkányok háza epizódjaira. A filmes szaklap forrásai a korábbinál nagyobb, de 20 millió alatti összegről suttognak, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy az infláció ellenére is korlátok közé tudták szorítani a költekezést. Ezt azzal magyarázza a Variety, hogy az HBO hasznosítani tudta a Trónok harca, a Westworld és Az Úr sötét anyagai során szerzett tapasztalatokat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Targaryen-házra fókuszáló House of the Dragon, azaz a Sárkány háza Daenerys Targaryen felmenőinek sorsát mutatja be. A 10 epizódból álló nyitóévad főbb szerepeiben pedig olyan rutinos színészeket láthatunk majd, mint Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno és Rhys Ifans.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)