Hirdetés

A legjobb animációs sorozatok, amiket talán még nem láttál

|

Megpróbáltunk összeszedni pár olyan rajzfilmsorozatot, ami kevésbé jutott el a mainstreamig, de megérdemli a figyelmet.

Hirdetés

South Park, Simpson család, Family Guy - hosszasan sorolhatnánk még azokat a szériákat, amik az elmúlt években mindenkihez eljutottak, folyamatosan műsoron vannak a tévében, és bármikor szívesen újranézzük őket. Közben viszont készültek még jó rajzfilm- és animációs sorozatok, animék, amik talán nem jutottak el tízmilliókhoz, de könnyen lehet, hogy pár év múlva ezeket is klasszikusokként fogjuk emlegetni. 

Az alábbi listára összegyűjtöttük azokat, amiket mi személyesen tudunk nektek teljes szívvel ajánlani, de bátran bővítsétek, ha úgy érzitek, valami kimaradt - biztosak vagyunk benne, hogy hozzá tudtok tenni.

Hirdetés

BoJack Horseman

Itt találod meg: Netflix

2014 és 2020 között futott, tehát hat évadot élt meg a Netflix egyik első igazán sikeres animációs sorozata, a BoJack Horseman, melynek főszereplője egy antropomorf ló, aki egykor nagy sitcom-sztár volt, de mostanában inkább depresszióval és függőséggel küzd, és életrajzi könyvének kiadásával próbál visszatérni a celebszíntérre; az ő hollywoodi mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Az első évad lassan indul be, de a második felétől zseniális - nem véletlenül nyert számos díjat és jelölték például Emmyre is. Néhol vicces, néhol szomorú, de ettől egészen egyedi; adjatok neki egy esélyt, és ne szegje kedveteket, ha nem tetszik az első szezon, megéri maradni a folytatásra.

Hormonokkal túlfűtve (Big Mouth)

Itt találod meg: Netflix

A Big Mouth ugyancsak egy netflixes sorozat, de egészen másról szól: konkrétan hetedikes tinédzserekről, akik igyekeznek megküzdeni a pubertáskor nehézségeivel. Akit a szexualitás témája zavarba hoz, annak ez valószínűleg nem fog tetszeni, egészen sajátos mind a témája, mind a humora, kell hozzá egy bizonyos beállítottság, így lehet, hogy nálad épp betalál, de lehet, hogy pont taszítani fog. Négy évad jelent meg belőle eddig, mind magas pontszámokat kapott a kritikusoktól.

Invincible

Itt találod meg: Amazon Prime Video

A klasszikus, szuperhősös filmeket, sorozatokat még mindig nem unjuk, mint azt a Loki vagy a WandaVision sikere is mutatja, de örülünk annak, hogy megjelentek rendhagyó szériák is. Ilyen például a The Boys, amiben a szuperhősök nem kimondottan jó arcok, és ilyen az Invincible is, melyben hamar kiderül, hogy nem egy hagyományos "jók a gonoszok ellen"-sztorit kapunk. Főszereplője Mark Grayson, akinek apja, Omni-Man a világ legerősebb szuperhőse, és különleges képességeiből Mark is örökölt, de ezek viszonylag későn, tizenhetedik születésnapja után törnek felszínre. Megismerhetünk különböző, a Föld védelméért küzdő alakulatokat, miközben végig erős a feszültség, mert már az első részben megtudunk valamit, ami a szereplők számára csak később derül ki... na, de nem is spoilerezünk, nézzétek meg, jó lesz.

Castlevania

Itt találod meg: Netflix

Ha bejelentenek egy játékból készült adaptációt, általában visszafogottan lelkesedünk, és voltak kétségeink a Castlevania 2017-es premierjét megelőzően is, de a végeredmény a vártnál sokkal jobb lett. Az anime erősen merít a játékokból, mégsem ragaszkodik hozzájuk görcsösen, és ez rendkívül fontos szerepet játszik a sikerében. Ez is a második évadtól igazán erős, remekül eltalálták a forgatókönyvet, az animációt, a humort és a tempót. Akkor is adjatok neki egy esélyt, ha egyébként nem rajongtok az animékért.

DC Universe's Harley Quinn

Itt találod meg: HBO Max

Bár a DC filmes univerzumának darabjai közül nagyon kevésre lehet azt mondani, hogy jók, animációs sorozatok és rajzfilmek terén sokkal jobb a helyzet. A 2019-ben debütált Harley Quinn sorozat például kifejezetten erős, bár ebben sokat segít, hogy az egyik legnépszerűbb, legizgalmasabb karaktert állították középpontba. A sztori Joker és Quinn szakítása után indul, a lány igyekszik magának tiszteletet kivívni, de ehhez a zöldhajú szupergonosznak is van hozzáfűznivalója. Mindenféle fordulatoknak, véres jeleneteknek lehetünk tanúi egy egészen erős évadzárással, de a második szezon is izgalmas. Most épp a harmadikat várjuk, ami már az HBO Maxen fog debütálni, mely remélhetőleg hamarosan hozzánk is elér.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)