Hirdetés

A Mandalorian kirúgott színésze szerint a kettős mércéről árulkodik Whoopi Goldberg eltiltása

|

Úgy tűnik, Gina Carano szerint nem volt fair, hogy Whoopi Goldberggel ellentétben ő nem kapott második esélyt botrányos kijelentései után.

Hirdetés

Azt valószínűleg mindenki üdvözli, hogy a szórakoztatóipar igyekszik kivetni magából az olyan, egyértelműen problémás személyiségeket, mint a #MeToo mozgalom történeteinek gyakori főszereplője, Harvey Weinstein, az viszont már sokkal több vitát szül, hogy a szakmából száműzhetnek-e valaki problémás kijelentései miatt.

A téma körüli diskurzust újra felhevítette Whoopi Goldberg kisebb botránya, akit rövidebb kényszerpihenőre küldtek egy, a holokauszttal kapcsolatos megszólalása miatt. Az ügyet most a korábban sokkal rosszabbul járt Gina Carano is kommentálta, aki szerint kettős mércét alkalmaznak a nagy médiacégek.

Hirdetés

A színésznő egy Twitter-bejegyzésben jól láthatóan arra utalt, hogy kolléganőjével sokkal elnézőbben bántak, mint vele a Lucasfilmnél. Míg Caranóval a Twitter-bejegyzései által kiváltott online botrány kirobbanása után nem sokkal megszakította a munkakapcsolatot a Star Wars ügyeit egyengető cég, a Mandalorianban betöltött szerepe mellett spinoff-sorozatát is kukázva, addig az Apáca show sztárja megúszta egy rövidebb felfüggesztéssel.

A két helyzetet többen is összehasonlították a közösségi médiában, mivel a Goldberg műsorát sugárzó ABC anyavállalata is a Disney, ezzel a logikával pedig úgy tűnik, Carano is egyetért. Egy következő bejegyzésben igyekezett emlékeztetni az ellene felhozott vád - azaz, hogy antiszemita lenne - hamisságára.

"Szeretnék szeretetet és áldást küldeni a zsidó közösségnek. Mikor lejárattak, félreértettek, és töröltek, egy zsidó ember, Ben Shapiro volt, aki megkeresett, és rákérdezett, hogy szeretnék-e beszélni róla. Talán Whoopi Goldberg is beszélhetne Bennel. Beszélgetést a törlés helyett!"

- írta.

Persze, ahogy többen rámutattak, Carano és Goldberg hozzáállásában alapvető különbségek voltak, míg a Mandalorian Cara Dune-jét alakító színésznő soha nem kért bocsánatot azoktól, akiknek bántó lehetett valamelyik tweetje, kollégája még aznap elnézést kért.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)