Hirdetés

A Mandalorian új részében kiderült bébi Yoda valódi neve, és feltűnt az a karakter, akire mindenki várt

|

Szépen lassan eljutunk odáig, hogy minden korábbi pletyka beigazolódik a Star Wars: The Mandalorian második évadában.

Hirdetés

Remélem mondanom sem kell, hogy masszívan spoileres információkra számíthattok az alábbi sorok olvasása közben, de aki rákattintott erre a hírre, az remélhetőleg ezzel már pontosan tisztában van. Én mindenesetre szóltam, ha csak véletlenül keveredtetek ide, akkor még pont maradt elég időtök behuppanni egy mentőkabinba, és távozni a helyszínről. 

Ha viszont maradtok, akkor velem együtt örvendezhettek: igen, ahogy azt sejteni lehetetett, a Star Wars: The Mandalorian mai részében tényleg felbukkant Anakin Skywalker egykori tanítványa, a Clone Wars és Rebels animációs sorozatok kulcsfontosságú szereplője, Ahsoka Tano, akit a korábbi pletykáknak megfelelően valóban Rosario Dawson alakít.

Hirdetés

Két résszel korábban tudta meg Bo-Katan Kryze-től főhősünk, Mando azt, hogy hol található jelenleg Ahsoka, a mai epizódban pedig el is jutott erre a bolygóra. Itt a helyi vezető felbérelte őt nem más, mint épp Ahsoka megölésére - ezért cserébe egy beskar lándzsát ajánlott fel neki. Persze Mando nyilván nem akart igazából ártani Ahsokának, kettejük első találkozása mégis akciódúsra sikeredett - a nézők legnagyobb örömére. A gyors csetepatét követően aztán az egykori jedihölgy és a korábban csak "bébi Yodaként" vagy "gyermekként ismert cuki kis lény kommunikálni kezdtek. És ekkora jött el a nagy pillanat, ugyanis kiderült a csöppnyi lény valódi neve:

Jegyezzétek meg egy életre: bébi Yoda valódi neve nem más, mint Grogu.

Megtudtuk eztán azt is, hogy Grogu a jedik templomában nevelkedett a Coruscanton, és számos mester tanította őt titokban az évek során. A klóháborúk után valaki elvitte őt a templomból, de az ezt követő emlékei már homályosak. A rejtőzködve eltöltött évek nem voltak rá jó hatással, a félelem és a harag fogékonnyá tették őt a sötét oldalra, illetve képzésének az is akadály lehet, hogy túlzottan szoros érzelmi szálak fűzik Mandóhoz. Azt viszont egyelőre még nem tudjuk, miért viselkedik csecsemőként, ha korábban éveken át képezték a templomban - valószínűleg ennek is a törlődött emlékekhez és a számüzetésben töltött évekhez van köze. Nem mellékesen Thrawn admirális is szóba kerül, szóval simán lehet, hogy egyszer talán majd ő is feltűnik a sorozatban.

Érdekes egyébként, hogy Ahsoka azt mondta, egyetlen egy Groguhoz hasonló lényt ismert csupán, a nagy Yoda mestert. A jelek szerint az írók sajnos teljesen elfeledkeztek Yaddle mesterről - bár mivel Yaddle a klónháborúk idején már nem volt tagja a tanácsnak, simán lehet, hogy személyesen tényleg nem találkoztak Ahsokával. Mi szerencsére korábban írtunk róla is, sőt még videót is készítettünk Yoda fajáról.

Az eddig látottak alapján kijelenthető, hogy Dawsonból zseniális Ahsokát varázsoltak, Bo-Katanhoz hasonlóan az ő esetében is az az értése támad az embernek, hogy egy az egyben az animációs sorozatokban látott karakter elevenedik meg a szeme előtt, immár élőszereplős formában. 

Lassan kijelenthetjük, hogy minden pletyka valós volt, elvégre tényleg felbukkant Bo-Katan, láthattuk már pár pillanat erejéig Boba Fettet, és Cobb Vanth sem maradt ki a sztoriból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)