Hirdetés

A Marvel bemutat egy új transznemű szuperhőst

|

A mutáns Escapade az X-Men füzetek gyakori szereplője lesz.

Hirdetés

Júniust hagyományosan a Pride hónapjaként ünnepli az LMBTQ-közösség, és ebből a minden létező igényt kielégíteni igyekvő Marvel is rendszeresen kiveszi a részét. Idén ez egy új transznemű szuperhős bemutatkozásában ölt testet, ugyanis a Marvel's Voices: Pride első számában debütál Shela Sexton, azaz Escapade. A mutánsok közé tartozó (értsd: veleszületett képességei tinédzser korában jelentkeztek, nem pedig valamilyen véletlen baleset folytán tett rájuk szert) karakter egy szempillantás alatt bárkivel helyet tud cserélni, egyúttal átvéve az illető minden fizikai és absztrakt jellemzőjét, beleértve az esetleges szuperképességeit is.

Escapade erejének is megvannak a maga határai, mert legalább két méterre meg kell közelítenie a célszemélyt ahhoz, hogy működjön. Ráadásul nem elég, hogy csupán néhány óráig tart a hatás, hanem a kiszámíthatatlan és potenciálisan kellemetlen következmények kockázata is egyenesen arányosan növekszik a csere komplexitásával.

Hirdetés

Shelának azonban nem kell egyedül boldogulnia, ugyanis mindig számíthat legjobb barátjára, a "székes srác" szerepét betöltő Morgan Redre, akivel roppant eredményes tolvajpárost alkotnak, mígnem útjuk keresztezi Emma Frostét és Sorsét. Van egyébként egy harmadik "társuk" is egy génmódosított, röpképes teknőc, Hibbert személyében.

Miután a június 22-én megjelenő Marvel's Voices: Pride első száma tulajdonképpen egy antológia, ezért számos alkotó (Christopher Cantwell, Andrew Wheeler, Alyssa Wong, Grace Freud, Ira Madison III, Danny Lore, Stephen Byrne, Lorenzo Suzi, Brittney Williams, Kei Zama, Scott B. Henderson és Lucas Werneck) közös munkájának eredménye. Escapade történetét Charlie Jane Anders írta, az illusztrációkért Ro Stein és Ted Brandt felelnek, a színezés pedig Tamra Bonvillain érdeme. A szóban forgó kiadvány borítója Nick Robles keze munkáját dicséri.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Marvel tervei szerint Shela Sexton  a későbbiekben az Új Mutánsokhoz fog csatlakozni, ennek a történetszálnak a megírása is Andersre vár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)