Hirdetés

A Marvel következő Amerika Kapitánya egy LMBTQ-aktivista

|

Amerika Kapitány idén 80 éves, a Marvel pedig a Pride hónapot fogja ünnepelni. A kettő kombinációjából született meg az új karakter, Aaron Fischer.

Hirdetés

Pár napja számoltunk be arról, hogy a Marvel elég komolyan rágyúr a Pride hónapjára, ennek kapcsán érkezett most a hír, miszerint a Marvel's Voices: Pride #1 kiadványon túl is bőven akadnak még tervei a kiadónak, létrehoznak például egy teljesen új Amerika Kapitány karaktert, Aaron Fischert. Aaron egy nyíltan meleg szuperhős lesz, történetét Joshua Trujillo írja, a rajzokért Jan Bazaldua felel.

Aaron Fischer csak az első lesz azon új Amerika Kapitányok sorában, akiket a júniusban induló The United States of Captain America képregénysorozatban ismerhetünk meg. Ebben a szériában folyamatosan változnak majd az alkotók, akik újabbnál újabb Kapitányokat mutatnak be.

Hirdetés

Az alkotók elmondása alapján Fischer nem csak egy meleg karakter lesz, de aktívan ki is áll majd az LMBTQ-közösségért, egyfajta aktivistaként kell gondolni rá, akit a "Captain America of the Railways" néven illetnek. Kifejezetten azon fiatalok mellett fog kiállni, akik elszöktek otthonról vagy hajléktalanná váltak.

A Youth.Gov kutatása szerint a csellengő fiatalok 20-40%-a az LMBTQ-közösség tagja, a színesbőrű fiatalok között pedig aránytalanul sokan válnak hajléktalanná. A True Colors United szervezet szerint az LMBTQ fiataloknak 120%-kal nagyobb az esélye arra, hogy elszökjenek otthonukból, vagy meg kelljen tapasztalniuk a hajléktalan életet. 

Jan Bazaldua Aaron Fischer karakterének megalkotása kapcsán elmondta, nagyon hálás a Marvelnek azért, hogy őt kérték fel a nyíltan meleg, transznemű karakter megálmodására. Szerinte Fischer csodálja az eredeti Amerika Kapitányt, ezért is kezdett el egy olyan gonosz ellen küzdeni, ami szinte láthatatlanul van jelen a társadalomban. 

A The United States of Captain America első számának borítója

Karaktervázlatok Aaron Fischerről

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)