Hirdetés

A Marvel most épp teljesen eltörli a Bosszúállókat és a Fantasztikus Négyest

|

Jason Aaron szerint ez az eddigi legvadabb történet, mai valaha papírra vetett.

Hirdetés

2021-ben sem maradnak új, nagyszabású képregényes esemény nélkül a Marvel Comics füzeteinek olvasói. A kiadó némi merészségről tett tanúbizonyságot, ugyanis egy hírhedté vált event nevét vették elő ismét. Jön az új Heroes Reborn, bár ezúttal teljesen bizonyos, hogy nem hosszútávú változtatásokra készül vele a kiadó. Mindenesetre így is érdekes, mennyire átgyúrja az új esemény a Marvel világának alapvetéseit. 

A 2021 májusában induló Heroes Reborn története szerint Blade, a vámpírvadász egy megváltozott valóságban tér magához. Egy olyan világban, ahol ő az egyetlen ember, aki emlékszik a Bosszúállókra. Ebben a fura új realitásban Phil Coulson az Egyesült Államok elnöke (tudjátok, ő az a Coulson ügynök, aki a Marvel mozikból is simerhettek), a Bosszúállók helyét pedig a Squadron Supreme nevezetű szuperhőscsapat vette át. Ebben a világban Amerika Kapitány a jég alatt maradt, Tony Stark sosem építette meg legendás páncélját, és Thor sem emelte magasba pörölyét. 

Hirdetés

Gyakorlatilag minden olyan karakter és esemény hiányzik ebből a világból, ami minimálisan is kapcsolódik a Bosszúállókhoz vagy a Fantasztikus Négyeshez. Az esemény kapcsán kaptunk egy trailert, amit Blade narrál, illetve pár borítóképet. A történetért felelős Jason Aaron egyébként azt mondta, ez az eddigi legvadabb történet, amit valaha papírra vetett. 

Az említett borítókon az látható, hogy Wolverine például a kanadai Alpha Flight csapat aktív tagja, Ben Grimm és Peter Parker sosem szerzett szuperképességeket, Hulk pedig valamiért az űrben harcol, és meglehetősen jól érzi magát. Doctor Doom páncélja is megér egy külön misét, ő valahogy úgy fest, mintha karakterét mixelték volna az X-Men ellenségeként megismert Buldózerrel. 

Az első Heroes Reborn egyébként egy 1996 és 1997 között futott képregényes esemény volt, mely során Jim Lee és Rob Liefeld teljesen újraalkották a Marvel ismert hőseit. A Bosszúállók, a Fantasztikus Négyes és Fátum Doktor is látszólag meghaltak az Onslaught elleni harcban, később pedig megújult formában "támadtak fel". Franklin Richards (Reed Richards és Sue Storm fia) ugyanis létrehozott egy zsebuniverzumot, és ide helyezte át a Marvel fő képregényes világának, a 616-os számú realitásnak Fantasztikus Négyesét és Bosszúállók csapattagjait. 

Az ötlet hatalmas bukásnak bizonyult, a kiadó pedig viharos gyorsasággal visszacsinált minden változtatást. Sokak szerint a Heroes Reborn legnagyobb problémája az volt, hogy megelőzte korát, ekkora méretű átalakításokra korábban nem volt példa - ma már gyakorlatilag évente történnek hasonló képregényes események.

Kíváncsian várjuk, mi lesz az új Heroes Reborn sorsa, és mennyi időbe telik majd, hogy minden általa bevezetett szerepcsere semmissé váljon. Valószínűleg nem sokba. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)