Hirdetés

A Marvel Studios elnöke elárulta, miért nem fogják az emberek sohasem megunni a szuperhősfilmeket

|

Kevin Feige rávilágított, hogy egyesek azt hitték, már 20 évvel ezelőtt véget fog érni ez a hóbort. Nagyot tévedtek.

Hirdetés

Mióta létezik a filmipar, azóta kétségtelenül előfordult, hogy egyes műfajokat annyira túljárattak, hogy az emberek ráuntak és manapság már csak ritkábban találkozunk a képviselőikkel. A western egyértelműen ilyen, de ide sorolhatnánk a musicaleket is, amikből jóval kevesebb készül, mint a többi műfajból. 

Voltak, akik arra számítottak, hogy a szuperhősök lufija is ki fog pukkanni és bár nem lett igazuk, van némi igazságalapja a feltételezésnek: a Bosszúállók: Végjáték után - ami egy hatalmas és temérdek élményt adó időszakot zárt le - a Marvel egyelőre kísérletezik, keresi az utat és sokan kiábrándultak a folytatásból, még ha bevétel tekintetében nem is panaszkodhat a stúdió (a DC pedig jelenleg teljes újraszervezés alatt van, szóval ott még bizonytalanabb a jövő). 

Hirdetés

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige a The Movie Business Podcastben beszélt róla, hogy az emberek már két évtizede várják a műfaj lecsengését és a szuperhősök kifáradását:

"Több mint 22 éve vagyok a Marvel Studiosnál, és a legtöbben itt a vállalatnál már egy évtizede vagy annál is régebb óta dolgozunk együtt. Nagyjából a Marvelnél töltött második évemtől kezdve azt kérdezték az emberek: 'Nos, meddig fog ez tartani? Véget fog érni a képregényfilmek divatja?' Nem igazán értettem a kérdést. Mert számomra ez olyan volt, mintha az Elfújta a szél után azt mondanám: 'Nos, hány filmet lehet még regényekből készíteni?' Gondolod, hogy a közönség rá fog unni a könyvekből adaptált filmekre? Ezt soha nem kérdeznéd, mert a legtöbb emberben alapvetően az a felfogás él, hogy egy könyv bármi lehet. Egy regénynek bármilyen típusú története lehet. Tehát minden attól függ, hogy milyen történetet fordítasz. A nem képregényolvasók nem értik, hogy ez a képregényekben is így van."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Feige rámutatott, hogy milyen gazdag alapanyag-felhozatalból válogathatnak a jövőben: 

"A Marvel képregényekben 80 év legérdekesebb, legérzelmesebb, legmeghatározóbb történetei kerültek elmesélésre, és nagy kiváltság számunkra, hogy a rendelkezésünkre álló történeteket adaptálhatjuk. Egy másik módja ennek az, hogy különböző műfajokhoz adaptáljuk őket, és hogy milyen típusú filmeket szeretnénk készíteni."

Ezek alapján tehát amíg lesz rá kereslet, addig biztosan el fognak mesélni újabb és újabb történeteket, a következőt rögtön mindjárt, hiszen A Hangya és a Darázs: Kvantumánia február 16-án kerül a hazai mozikba és vezeti fel a következő nagy csapatfilmek, a 2015-ös The Kang Dynasty és a 2026-os Secret Wars főgonoszát, Kanget (Jonathan Majors). 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)