Hirdetés

A Marveltől igazolt társvezetőt a DC filmes részlege, James Gunn lesz a kreatív főnök

|

James Gunn mellett Peter Safran fogja vezetni a teljesen átszervezett új divíziót, a DC Studiost.

Hirdetés

A jelek szerint a Warner Bros. Discovery megtalálta a DC Films nemrég távozó vezetője, Walter Hamada utódját, jobban mondva utódait. Először a The Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a stúdiót teljesen átszervezik, létrejön egy új, DC Studios nevű divízió, ami leváltja a korábbi DC Films részleget. Alá tagozódik majd be (az alább külön jelzet kivételeken felül) minden DC-s mozifilmes, tévés és animációs projekt. A divíziót két komoly, sokéves filmes fegyveres szolgálatot a háta mögött tudó szakember irányítja, akik közül az egyiket konkrétan a Marveltől veszik át. 

James Gunn ugyanis hiába rendezett már egy The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag filmet és egy Peacemaker - Békeharcos HBO Max-os sorozatot, alapvetően azért még A galaxis őrzői mozikról szokott az emberek eszébe jutni - ezekből a harmadik rész 2023 májusában érkezik, de előtte még kapunk tőle idén novemberben egy Holiday Specialt

Hirdetés

Gunn mellett Peter Safran producer kerül még a DC Studios élére. Ő fog felelni az üzleti vonatkozású döntésekért, míg James Gunn a kreatív kontrollt kapja meg. Mindketten közvetlenül a Warner Bros Discoveryt vezető David Zaslavnak tartoznak majd elszámolással. Gunn több filmes projektet is közvetlenül meg fog kapni, tehát elsősorban továbbra is rendezőként dolgozik, Safran pedig a jövőben is producerkedik.

Hosszú ideje halljuk már, hogy a DC egy Kevin Feige szintű központi vezetőt szeretni a filmes részleg élére. Mivel Gunn hivatalosan is megerősítette a híreket, most már bátran kijelenthetjük, hogy ez a kulcsfontosságú figura ő maga lesz, Peter Safran támogatásával. 

Nagyon fontos kiemelni, hogy a már megkezdett filmes szériák közül nem mind tartozik majd a DC Studios alá. Ilyen kivétel a Todd Phillips-féle Joker folyatás, illetve Matt Reeves Batman-filmjének összes spin-offja. Ezek ugyebár teljesen külön filmes univerzumokban játszódnak, nem kapcsolódnak a DC moziverzumhoz, vagyis a DCEU-hoz. Phillips és Reeves tehát a jövőben is szabad kezet kapnak, ami annak tükrében nem csoda, hogy eddig mit tettek le az asztalra. Az összes többi új DC-s projekt azonban már a DC Studios égisze alatt fog elkészülni, James Gunn és Peter Safran vigyázó tekintete mellett.

Mindez pedig a gyakorlatban természetesen azt is jelent, hogy a 2023-as A galaxis őrzői 3 után Gunn teljesen bizonyosan nem fog dolgozni egyetlen Marvel-projekten sem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)