Hirdetés

A menstruáció is szóba kerül a Pixar új animációs filmjében

|

A stúdió minden segítséget megadott a téma feldolgozásához.

Hirdetés

Termékeny év elé néznek a Pixar-rajongók, hiszen az idén nem csak a Toy Story spin-off  Lightyeart kapjuk meg, de márciusban jön a Turning Red (magyarul Pirula Panda) is, ami egy tizenéves lány, a kínai-kanadai Mei mindennapjai körül bonyolódik a kétezres évek elején. Maga a bonyodalom pedig abban áll, hogy újra és újra egy hatalmas, vörös pandává változik, akárhányszor csak stresszes lesz. És mint tudjuk, a tiniknél ez bizony gyakran előfordul, legyen szó iskoláról, a szülőkkel való kapcsolatról vagy a szerelmi életről.

A Bao című rövidfilm író-rendezője, Domee Shi első egész estés munkája persze a pandás téma mögött valójában a felnőtté válásról szól, és igyekszik 100%-ban visszaadni azokat a témákat, melyek a serdülőket, és kifejezetten a serdülő lányokat foglalkoztatják. Így aztán szóba kerül a fiúbandák iránti rajongás, az anyától örökölt tulajdonságokkal való szembenézés és még a menstruáció is.

Hirdetés

Az utóbbiról a Polygonnak adott interjújában mesélt a Turning Red producere, Lindsay Collins, aki elmondta, hogy a kezdetektől szerették volna feldolgozni ezt a tinikről, tiniknek szóló alkotásokban még ma is tabuként kezelt témát.

"Ez már a film legkorábbi változataiban is benne volt. Ez volt az első dolog, amit a produkcióba tettünk. A stábtagok mindannyian feltétlenül támogatták, hogy valódi beszélgetéseket folytassunk a menstruációról és a lányok életének ezekről a pillanatairól."

- mondta Collins, aki azt is elárulta, hogy a Pixar fejesei egy szóval sem aggodalmaskodtak a menstruáció érintésén. Mivel vígjátékról van szó, a film ezt is poénra veszi, és (spoiler) akkor jön elő, amikor az először pandává változó főhős a zuhanyzóban rejtőzik, édesanyja viszont azt gondolja, hogy az első menzesze miatt bujkál, és már hozza is az elengedhetetlen kellékeket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A producer szerint a motívum szervesen illeszkedik a filmbe, amit a Pixar illetékesei is érezhettek:

"Azt hiszem, ezt nagyon is látták a film és a karakterek DNS-ében. Azt reméljük, hogy a téma filmvászonra vitelével, és azzal, hogy ez egy olyan dolog, ami egyrészt fura, másrészt vicces, és a történet része, normalizáljuk a dolgot. Mindenki, aki már átélte ezt, értékeli azt, amit a filmvászonra viszünk, de azok is, akik nem élték át."

A Turning Red hazai bemutatója március 10-én esedékes, míg az Egyesült Államokban egyből a Disney+-ra megy a film. Jövőre viszont nekünk is lesz esélyünk a streaminges premierekre, hiszen már hivatalos, hogy az idén nyáron Magyarországon is elindul a szolgáltatás, melynek már az árazása is ismert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)