Hirdetés

A Morbius lehet a Pókember-franchise legyengébben nyitó filmje

|

Az előrejelzések alapján a Morbius nyitóhétvégéje nem fog bankot robbantani, de ez nem feltétlenül rossz hír a Sonynak.

Hirdetés

Hamarosan tovább bővül a Sony saját Pókember-univerzuma (Sony's Spider-Man Universe - SSU) hiszen március 31-én fut be a magyar mozikba a Jared Leto főszereplésével készült Morbius. Az előzetes beszámolók alapján viszont meglehetősen harmatosra sikeredett az eredetileg Pókember ellenségeként színre lépett vámpír filmes debütálása, ami a nyitóhétvége bevételeit is befolyásolhatja.

A Deadline úgy kalkulál, hogy a Morbius csak 50 millió dollárt hoz majd a konyhára az április 1-i amerikai nyitóhétvégén, és ezzel a Pókember-franchise történetének leggyengébben indító filmje lehet.

Hirdetés

Hogy kontextusba helyezzük a számokat: a Sony előző két Pókember spin-offja, a Venom 80 millió, a Venom 2. - Vérontó pedig 90 millió dollárt termelt az első hétvégén, de még a sokat szidott, Andrew Garfield-féle A csodálatos Pókember 2 is 91 millió dollárig jutott. A korrektség jegyében persze nem árt megjegyezni, hogy a Venom-filmeknél Tom Hardy személye, A csodálatos Pókember 2-nél pedig maga Pókember minden bizonnyal eleve nagyobb vonzerővel bírtak, mint amire a Morbius építhet Jared Letóval és a szélesebb közönség számára viszonylag ismeretlen antihősével.

Azt sem szabad továbbá elfelejteni, hogy a Morbius mindössze 75 millió dolláros büdzséből készült, így ha már a nyitóhétvégén összehoz 50-et, a végén akár még remek befektetésnek is bizonyulhat. A 2019-es X-Men: Sötét Főnix például 32 millió dollárral nyitott, és meg sem állt 246 millióig, a 2020-as Ragadozó Madarak pedig 33 milliárd dolláros indulás után lépte át a 200 millió dolláros bevételi határt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Dr. Morbius további sorsát pedig jó eséllyel a számok fogják eldönteni , de nem kizárt, hogy később még feltűnik majd a gyakran pletykált Baljós Hatos-filmben Venom és a szintén saját mozit kapó Kraven, a vadász oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)