Hirdetés

A Múmia visszatér VFX-szakembere elmagyarázta, miért volt szörnyű a CGI Dwayne Johnson

|

A Szikla arcvonásait viselő Skorpiókirály megjelenése volt a film egyik mélypontja.

Hirdetés

Miután az 1999-es A múmia Stephen Sommers rendezésében váratlanul nagyot szakított a jegypénztáraknál (433 millió dolláros bevételével az év hetedik legsikeresebb filmje volt), a Universal azonnal folytatást akart, méghozzá az eredeti rendezővel és az első rész visszatérő szereplőivel (Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Voslo). Két évvel később már a mozikban is volt A Múmia visszatér, amelyben egy kisebb szerepben debütált színészként a pankrátor Dwayne "The Rock" Johnson is, akinek sok szövege ugyan nem volt, de cserébe bénán kivitelezett CGI szörnyként kergethette a helyenként horrorba hajló, ám alapvetően könnyed hangulatú kalandfilm hőseit.

Hirdetés

Arról, hogy a ma már szupersztárnak számító Johnson digitális változata miért festett olyan bénán, John Berton Jr., a film vizuális effektjeiért felelős szakember mesélt a Corridor Crew YouTube-csatornán. Elmondása szerint egészen banális okok vezettek a megkérdőjelezhető minőségű végeredményhez: egyszerűen nem állt a rendelkezésükre elegendő referenciaanyag. Ezt nem kifogásként hozta fel, csupán ténykén közölte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az akkor még a pankrátori pályafutására fókuszáló Dwayne Johnson összesen 3 napot tartózkodott Marokkóban a forgatáson, annyira be volt táblázva, miközben csak a VFX csapatnak egy teljes napra lett volna szüksége, hogy elkészüljön a szükséges mennyiségű fénykép a kezdő színész arcáról, szeméről. Berton úgy véli, jobban sikerült volna az animáció, ha nem szorítja őket ennyire az idő, így viszont finoman szólva is rajzfilmes hatást kelt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)