Hirdetés

A Netflix és az MGM is filmet akar csinálni a GameStop reddites tőzsdebotrányából

|

Többen is versenybe szálltak azért, hogy megfilmesíthessék az utóbbi évek leghajmeresztőbb tőzsdebotrányát.

Hirdetés

A Deadline információ szerint a Netflix jelenleg tárgyalásokat folytat arról, hogy elkészülhessen egy olyan film, ami a nemrégiben kirobbant GameStop tőzsdebotránnyal foglalkozik - röviden összefoglalva itt ugyebár arról volt szó, hogy redditezők hada kezdte el felvásárolni, majd megtartani a kétszeresen shortolt GameStop részvényeket, ezzel teljesen kifektették az egész Wall Street-et (hosszabban a cikk végében található videóban mesélünk erről).

A Netflix filmjének forgatókönyvét Mark Boal körmöli, akinek olyan filmeket köszönhettünk, mint A bombák földjén, a Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza, a Detroit, vagy a szintén netflixes Határok mentén. Elvileg már a főszereplő is megvan Noah Centineo személyében, aki korábban főleg netflixes filmekben szerepelt, de láthattuk őt a 2019-es, egyébként nem túl fényes Charlie angyalaiban, illetve ő lesz majd Atom Smasher a Black Adam moziban.

Hirdetés

Készül azonban a Netflix saját projektjén kívül egy másik film is. Az MGM stúdió ugyanis megvásárolta Ben Mezrich még most készülő, szintén ezzel a témával foglalkozó könyvének megfilmesítési jogait. Mezrich könyvei alapján készült el korábban a 21 - Las Vegas ostroma és a Social Network - A közösségi háló is, szóval egyáltalán nem ez lesz az első alkalom, hogy filmekben adaptálják műveit.

A Deadline szerint a projekt kiemelt státuszt kapott az MGM-nél, mivel most aktuális a téma, minél előbb tető alá kéne hozni a filmet. A produceri feladatokat Aaron Ryderre bízták.

Ha nem lenne teljesen világos, hogyan szívatták meg a redditezők az egész Wall Streetet, akkor az alábbi magyarázó videónkat érdemes megnézetek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)