Hirdetés

A netflixes Cowboy Bebop nem mosta el a kritikusokat

|

Az élőszereplős adaptáció a korai vélemények szerint pont az, aminek látszik: egy csupa szív klasszikus lélektelen ismétlése.

Hirdetés

Az anime rajongók már azóta vacognak a Cowboy Bebop élőszereplős verziójától, mióta a Netflix bejelentette a projektet. Míg a nagyközönségnek várnia kell a premierre, addig a kritikusok már megnézhették az egészet, és be is ugrottak hogy mindenkit megnyugtassanak: a kételyek teljesen jogosak voltak.

Ugyan senki nem döngölte földbe a 10 részes produkciót, a többség véleménye szerint egy céltalan adaptáció, ami sosem találja meg igazán a saját hangját.

Hirdetés

Szerencsére vannak pozitív részei is a Bebop feldolgozásnak: abban mindenki egyetérteni látszik, hogy a főszereplők között hibátlan a kémia, és az anime viharvert sci-fi világát is sikerült közel tökéletesen átültetni a valóságba.

Rafael Motamayor, Collider

"Egy lélektelen rekreációja egy animetörténeti mérföldkőnek, ami folyton kitekint az eredetire, miközben pont annyit változtat rajta, hogy elvegye annak hatását."

Ash Parrish, The Verge

"A sztori már az elején elbukott, de a karakterek benntartottak."

Christian Holub, Entertainment Weekly

"Az akciójelenetek szórakoztatóak, és van néhány lenyűgöző pillanat a kameramunka szempontjából, de ez kevés ahhoz, hogy visszahozza az eredeti sorozat erejét."

Evan Valentine, Comicbook

"A sorozat atmoszférája hozza a Bebopét. A karakterek megjelenése a helyén van, és a világ is pont olyan lelakott, amilyennek lennie kell. Ami viszont a széria lelkét illeti, ott már komolyan bukdácsol az egész.

David Ehrlich, IndieWire

"Esély sem volt arra, hogy ez az a Bebop legyen, amire a rajongók emlékeznek, és ez rendben is van. A gond az, hogy semmi mást sem sikerült kihozni belőle."

Matt Kim, IGN

"A Netflix élőszereplős Cowboy Bebopja örömmel hordja a gallérján az animés gyökereit, még úgy is, hogy az eredeti történet kiegészítésére tett próbálkozások laposra sikerültek."

Sam Barsanti, AV Club

"Az egyetlen menő dolog a Cowboy Bebopban, hogy pokolian harcol azért, hogy még mókásabbá és ostobábbá tegye az eredetit."

Már nekünk sem kell sokat várnunk arra, hogy megnézhessük a sorozatot: a Cowboy Bebop élőszereplős változata pénteken kerül fel a Netflixre. Ti várjátok?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)