Hirdetés

A nézők is imádják a Top Gun: Mavericket, ez Tom Cruise legerősebben nyitó filmje

|

A kritikusok után a nézőket is levette a lábáról a Top Gun folytatása.

Hirdetés

Harminchat évvel azután, hogy bemutatták az első részt, végre moziba került a Top Gun folytatása. A Tom Cruise által eljátszott Pete Mitchell százados hívójele alapján a Maverick alcímet viselő film a sajtóvetítéseken nemcsak a külföldi szakírókat nyűgözte le, hanem a GameStar kritikusát is, tehát nagyszerűen vette az első akadályt Joseph Kosinski rendezése. Hátravolt azonban még a közönség ítélete, amely végső soron fontosabb a méltató szavaknál, a magas pontszámoknál, és az esetleges későbbi díjesőnél is.

Az mindenesetre bizakodásra adott okot, hogy előzetesen úgy becsülték ez lehet Tom Cruise pályafutásának legjobban rajtoló filmje. És nem is tévedtek, mert a Top Gun: Maverick játszi könnyedséggel szárnyalta túl a Világot harca 68 milliós nyitányát.

Hirdetés

Az első hétvégén nem kevesebb, mint 124 millió dollárt szedett össze az Egyesült Államokban és Kanadában, míg a többi piacról további 151 millió folyt be, így már 275 milliónál jár a 170 millió dollárból forgatott film. Tekintettel arra, hogy a tengerentúlon épp hosszú hétvége van egy nemzeti ünnep miatt, az amerikai bevételek hétfőn már 150 millió fölé is benézhetnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdemes megjegyezni, hogy a közönség lelkesedése azután sem hagyott alább, hogy távoztak a vetítésről, így 2022-ben eddig egyedüliként ért el A+-os CinemaScore értékelést a Top Gun: Maverick, amely olyan filmeket utasított maga mögé, mint a Doctor Strange az őrület multiverzumában (21,11 millió dollár), a Bob Burgerfalodája - a film (15 millió dollár), a Downton Abbey: Egy új korszak (7,5 millió dollár), A rosszfiúk (6,1 millió dollár), a Minden, mindenhol, mindenkor (3,19 millió dollár), a Sonic, a sündisznó 2 (3,12 millió dollár), Az elveszett város (2,3 millió dollár), a Men (1,53 millió dollár), valamint az F3 (1,2 millió dollár).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)