Hirdetés

A rajongók kiakadtak, hogy Miles Morales lett Thor, a szerző reagált

|

Yehudi Mercado a What If keretében eljátszott az ötlettel, hogy mi lett volna, ha Miles Morales a mennydörgés istene, de nem mindenki értékelte a gondolatot.

Hirdetés

A képregényolvasók számára nem újdonság, hogy a füzetek lapjain millió változatban találkozhattak már minden karakterrel a multiverzumnak és az írók határtalan fantáziájának köszönhetően, de már a filmvilágban is egyre több olyan megoldással lehet találkozni, ahol alternatív szereplőket láthatunk. Ilyen többek között a Disney+-on megtekinthető animációs antológia, a What If is, amelynek képregényes alapja van, ennek keretében számos crossoverrel eljátszadozhattak a készítők.  

Sajnos a legutóbbi, a "Mi lenne, ha Miles Morales lenne Thor" koncepció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, számos képregényrajongó bírálta ugyanis a képregényt a feketék karikatúraszerű, sztereotipikus ábrázolása miatt, mint a graffitis Mjölnir.

Hirdetés

Szerencsétlen egybeesés továbbá, hogy ez a What If Miles Morales szám volt az első, amit nem egy fekete író írt. Íme néhány kifogásolt kép:

Most az író, Yehudi Mercado Twitteren reagált a negatív visszhangra: 

"Az elmúlt néhány napban hátraléptem és meghallgattam, és elismerem a kritikátokat a "What If... Miles Morales was Thor" legutóbbi számával kapcsolatban. Bár a saját zsidó és mexikói származásom révén más tapasztalatokat éltem át, mégis tudom, hogy az autenticitás fáj, és sajnálom, hogy ez ezen a fronton kudarcot vallott.  Nagyra értékelem, hogy fekete és Puerto Ricó-i képregényíró társaimtól hallottam és tanultam, és remélem, hogy ezt a pillanatot arra használhatom fel, hogy segítsek a jobb hitelesség előmozdításában. Azt is felajánlom, hogy amit a Marvel fizetett nekem, azt eljutottatom a Brooklyn Book Bodega nevű szervezetnek, amely az írástudás fejlesztésén dolgozik, és több könyvet juttat el a New York-i gyerekekhez."

A képregény, amelyet Mercado írt és Luigi Zagaria rajzolt egyébként része a Marvel nagyszabású ünneplésének, ugyanis Pókember augusztusban már a 60. éve lesz a popkultúra része. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)