Hirdetés

A Rust egyik stábtagja beperelte Alec Baldwint és a többi producert

|

Állítása szerint olyan jelenetet forgattak, ahol el sem kellett volna sülnie a fegyvernek.

Hirdetés

Október végén egész Hollywood felbolydult, amikor a Rust című film forgatásán egy kellékfegyver elsütése megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát és megölte a vezető operatőrt, Halyna Hutchinst.

Az ügyben azóta komoly nyomozás folyik, vizsgálják többek között a fegyvert fogó Alec Baldwin felelősségét is (aki a film főszereplője és az egyik producere is egyben), és a tragikus eset komoly hatással volt más produkciókra is, ugyanis hullámot indított el, az éles fegyverek forgatásokon való betiltásáét. A The Boys showrunnere, Eric Kripke is kezdeményezte a vizuális effektek használatát és Dwayne Johnson is kijelentette, hogy nem tűri meg a projektjeiben a valódi fegyvereket. 

Hirdetés

Az ügynek azonban még messze nincs vége, ezúttal például az egyik stábtag, a script supervisor (naplóvezető) pozícióban dolgozó Mamie Mitchell - aki az új-mexikói forgatáson hívta a rendőrséget a lövés után - beperelte Alec Baldwint és a többi producert.

A kereset szerint a producerek meggondolatlanul viselkedtek, nem tartották be a szükséges előírásokat, biztonsági hibák sorát követték el. Sőt, a forgatókönyv alapján állítólag abban a jelenetben nem is kellett volna a színésznek lőnie a fegyverrel, és orosz rulettet játszott, amikor elsütötte ellenőrzés nélkül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mitchell szerint a szkriptben három felvétel szerepel: az egyik közelről mutatta Baldwin karakterének szemét, a másik egy a vállán lévő vérnyomra közelített volna, a harmadik pedig egy snittet tartalmazott arról, ahogyan a fegyvertartóhoz nyúl, lövés nem volt előírva.

A nő elmondta, hogy kicsivel több mint egy méterre állt Baldwintól, amikor megtörtént az eset, azóta pedig újra és újra átéli azt a szörnyű pillanatot, hallja a fegyver hangját. A keresetben érzelmi sérülés szándékos okozására és károkozásra hivatkozva egy meg nem határozott összegű kártérítést követel. 

Baldwin és a film producerei egyelőre nem kommentálták a perrel kapcsolatos információkat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)