Hirdetés

A Sárkányok háza egyik főszereplője szerint túl sok a szexjelenet a Trónok harca előzménysorozatában

|

A Vastrón potenciális várományosát alakító Matt Smith egy interjúban kritizálta az HBO Maxra érkező produkciót.

Hirdetés

Noha Peter Dinklage, akinek Tyrion Lannister megformálójaként számos emlékezetes jelenet jutott a Trónok harca nyolc évada során, úgy véli, a Sárkányok házának a maga útját kellene járnia ahelyett, hogy a popkulturális jelenséggé vált elődöt utánozná, a jelek szerint egy dolog biztosan a régi marad: gyakran fogják ledobni magukról a szereplők a textilt. Mindez annak ellenére is megtörténik (vagyis hát megtörtént, hiszen már rég leforgatták az első évadot), hogy bőven érte kritika a Trónok harcát a túl sűrűn alkalmazott és sokszor indokolatlanul erőszakos szexjelenetek miatt.

A színészek közül többen is hangot adtak emiatt nemtetszésüknek; Emilia Clarke, aki Daenerys Targaryent játszotta, megfogadta, hogy soha többé nem fog meztelenül kamera elé állni, a Stannis Baratheon szerepére kiválasztott Stephen Dillane pedig egyenesen a '70-es évek NSZK-s pornóihoz hasonlította a produkciót.

Hirdetés

Nagyon úgy fest, hogy ugyanilyen kritikus hangok kísérik majd végig a Sárkányok háza pályafutását is, függetlenül attól, hogy hány évadot fog megélni. Elsőként a lehetséges trónörökösök sorában előkelő helyet elfoglaló Daemon Targaryen herceget megszemélyesítő Matt Smith (Doctor Who, The Crown) emelt szót a túl sok szex miatt.

A Rolling Stone magazinnak adott interjújából kiderült, hogy a színész megkérdőjelezte az explicit jeleneteinek szükségét. No nem az összeset, de egy részüket feleslegesnek találta - írja a The Hollywood Reporter.

"Amikor rákérdezel, hogy tényleg kell-e még egy szexjelenet, azt mondják, igen, kell. Na ezen a ponton felteszed magadnak a kérdést, hogy mégis mi legyen. Hű maradsz a könyvhöz, vagy felhígítod a benne foglaltakat, annak a kornak megfelelően, amiben élünk? Úgy hiszem, az a dolgunk, hogy hűen és őszintén kövessük azt, ami a könyvben le van írva."

Smith azért beszélt George R. R. Martin regényéről, mert abban valóban gyakran gyűri össze a lepedőt Daemon másokkal. Mint látjuk, egy kicsit gyakrabban is, mint azt a színész szeretné.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Már csak hetek választanak el a Sárkányok háza premierjétől, a tízepizódos évad nyitányát augusztus 22-étől nézhetik meg az HBO Max előfizetői. A a további részek egyhetes lemaradással követik majd egymást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)