Hirdetés

A Sárkányok háza egyik kiemelkedő pillanata a véletlen műve volt

|

A Trónok harca előzménysorozat 8. epizódjának rendezője egy váratlan pillanat miatt újragondolta a rész érzelmi ívét.

Hirdetés

Ráfordultunk a Trónok harca: Sárkányok háza első évadának befejezésére, ennek köszönhetően a legújabb, a nyolcadik epizód is fontos dolgokat tartogatott - persze a készítők az utolsó két epizódra tartogatják a puskapor nagy részét, de érzelmekből eddig sem volt hiány.

A nyolcadik fejezet rendezője, Geeta Patel pedig elárult most egy érdekességet, miszerint a rész egyik hatásos jelenetét a szerencsének köszönhették, nem pedig a gondos tervezésnek. 

Aki nem látta idáig a sorozatot, az ne olvasson tovább, mert spoileresen folytatjuk!

Hirdetés

Az első évad nyolcadik részében elhunyt Viserys Targaryen király (Paddy Considine) és a halála által keletkezett hatalmi vákuumban lévő nyomás elkezdett felerősödni. Mielőtt jobblétre szenderült volna, Viserys egy olyan érzelmes pillanatot osztott meg a képernyőn testvérével, Daemonnal (Matt Smith), amely jobban megerősítette a kapcsolatukat, mint bármilyen párbeszéd, méghozzá szavak nélkül.

A sorozat kezdetén Daemon még fegyelmezetlen volt, akit Viserys tanácsa megvetett, és a király úgy büntette, hogy viselkedése és tettei miatt a lányát, Rhaenyrát választotta örökösének. Több mint 15 év telt el azóta, Daemon immár felnőtt, visszatért Királyvárba, megpillantotta a beteges testvérét és szavak nélkül, tettekkel cselekedett. Patel pedig az EW-nek elmondta, hogy a jelenet többnyire nem volt megtervezve, váratlanul elevenedett meg a próbák során: 

"Volt egy pillanat a trónteremben, amikor Daemon felsegíti Viseryst a lépcsőn a trónra, mert Viserys annyira gyenge, hogy nem tudja megcsinálni egyedül. Először egy katona jön oda Viseryshez, Viserys pedig lerázza magáról, és azt mondja: 'Nem, nem, nem. Meg tudom csinálni egyedül is'. Megvan benne a büszkeség. Aztán jön hozzá egy másik személy, és azt hiszi, hogy az egy katona, pedig valójában a testvére az. Amikor ezt forgattuk - azt hiszem, megint a próbán, az első napon - a korona leesett Paddy fejéről, Matt pedig felvette, és mi csak folytattuk. Nem álltunk le [a forgatással]. Ott volt ez a momentum, amikor felfedeztük ezt a pillanatot. Aztán mindhárman összeültünk, és azt mondták: 'Ezt éreztük. Úgy éreztük, hogy ez a kapcsolatunk fordulópontja. Ez csak egy csendes pillanat."

"Annyira hálás voltam, hogy megtörtént a véletlen, hogy leesett a korona, mert ez - legalábbis számomra - elég súlyos pillanatnak bizonyult, és eléggé fordulópontnak egy olyan történetben, ami a pilotban kezdődött: 'Hé, a koronádat akarom, és itt a végére visszateszem a koronát a fejedre, és visszasegítelek a trónodra.".

A kilencedik epizódba már bele is nézhettünk egy feliratos előzetessel, amely előrevetíti a zöldek és a feketék egymásnak feszülését, szóval a legizgalmasabb dolgok még hátravannak. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)