Hirdetés

A Sárkányok házának rendezője szerint Aemond nem egy pszichopata...még

|

Az első évad utolsó része megkérdőjelezte az ifjú Targaryen józan eszét, de Ryan Condal szerint az még a helyén van.

Hirdetés

A Sárkányok háza 1. évada 10 kiváló epizóddal szórakoztatott bennünket, és most, hogy ez lepörgött, a showrunner, Ryan Condal megállás nélkül interjúkra jár. Egy ilyen évadzáró után ez nem is csoda.

Mivel most az egyik karakter szándékairól beszélünk, így a spoilerek elkerülhetetlenek. Ha még nem láttátok a hétfő hajnalban felkerült epizódot, akkor most forduljatok el.

Az epizód végén Aemond nagyon szeretett volna bosszút állni Lucerysen a gyerekkorában történtek miatt, de az mindvégig nyilvánvaló volt, hogy Aemond nem akarta megölni a fiút. Ez a levegőben is átjött, amikor Aemond megpróbált parancsolni sárkányának, de az nem hallgatott rá.

Hirdetés

Lucerys belehalt a táncba, és sokan Aemondot okolják érte.

"Aemond is felelős volt a történetekért, ebben nincs kétség. Aemond egy olyan karakter, akit gyerekkorában gúnyoltak és bántottak azért, mert nem volt sárkánya. Most van neki, most ő ül a világ leghatalmasabb szörnyetegén. Szerintem csak az volt a célja, hogy ezt megmutassa ellenfelének. Inkább az erőfitogtatás volt itt a lényeg, mintsem a gyilkosság. Az egy ostoba, impulzív döntés lett volna, ami nem vall Aemondra, pláne nem akkor, amikor még össze-vissza mozognak a figurák a táblán, és mindenki azt próbálja kipuhatolni, hogy ki hűséges ki felé, és ki hogyan tudja biztosítani a másik támogatását. Az, hogy Aemond azonnal a fegyverért nyúljon, egy ostoba húzás lett volna, ami persze végül megtörtént, és a dolgok kicsúsztak a kezei közül. Egy összetett jelenet volt az. Aemond ugyan nem ártatlan, de nem is egy pszichopata, akinek nincs egy szálnyi logikus gondolat sem a fejében."

A gyilkos tánc eredményeképp a még béke felé hajló Rhaenyra lemondott a diplomáciáról. A második évadban elindul majd a polgárháború, nem kis részben azért, mert Aemond azt hitte, hogy irányítani tudja Westeros legnagyobb, még élő sárkányát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)