Hirdetés

A showrunner szerint nem fog politizálni A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

|

A produkció társfelelőse azt ígéri, hogy hűek lesznek Tolkien eredeti víziójához.

Hirdetés

Alig több mint egy hónap van hátra A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi szeptemberi premierjéig, amire a Comic-Con óta egy újabb látványos trailerrel hangolódhatunk. Mi már nagyon kíváncsian várjuk, hogy az Amazonnak mit sikerült kihoznia a több mint 460 millió dolláros költségvetésből, ám sokan vannak, akik a fekete elfek és hobbitok láttán már előre elkönyvelték, hogy ez is csak egy újabb "woke" produkció lesz, amely a fantasy máz alatt valamiféle kortárs társadalompolitikai üzenetet igyekszik majd eljuttatni a közönséghez.

A széria társ-showrunnerével, Patrick McKayjel készült legutóbbi interjú viszont arra utal, hogy nem ez volt a készítők célja.

Hirdetés

A Total Film magazinnak nyilatkozva ugyanis McKay arról beszélt, hogy A hatalom gyűrűivel a J.R.R. Tolkien által lefektetett alapokra, vagyis az időtlenségre építettek.

"Ez volt Tolkien egyik vitapontja barátjával és kollégájával, C. S. Lewisszal. Nagyon fontos volt számára, hogy amit alkotott, az ne allegória legyen. Nem kommentálta a saját vagy egy másik kor történelmi eseményeit. Nem próbált olyan üzenetet közvetíteni, amely a kortárs politikához szólt volna. Olyan mítoszt akart teremteni, amely időtlen és alkalmazható - ez volt az ő szava, 'alkalmazható' -, az időkön átívelő alkalmazhatóság."

A showrunner ezután azzal folytatta, hogy a csapat minden döntésével igyekeztek hűek maradni ehhez az alapvetéshez, mert nem akartak olyan adaptációt készíteni, amely idővel elavulhat. A fő céljuk ezért az időtállóság volt, mivel úgy gondolják, hogy Tolkien művei is ezzel képesek változatlanul megszólítani a közönséget. McKay szerint a nézők is így fognak érezni, amikor belevetik magukat a szériába.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az interjúban a showrunner arra is kitért, hogy miként tömörítették össze az események idővonalát a sorozatos formátum miatt: egyes emberek két epizód között halnak meg, egyszerűen a rövidebb élettartamuk miatt. A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi szeptember másodikán debütál az Amazon Prime Video streaming platformon, cselekménye évezredekkel A hobbit és A Gyűrűk ura-trilógia előtt bonyolódik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)