Hirdetés

A Sony megint nekiment az oroszoknak, nem jár nekik Pókember sem

|

A háború miatt a japán óriás hamarosan debütáló Marvel-filmjei sem lesznek elérhetők Oroszországban.

Hirdetés

Sajnos továbbra sem csendesedett el a háború a szomszédos Ukrajnában, sőt a hírek szerint egyre kegyetlenebb támadások érik az ország városait, és rengeteg civil áldozata van már a konfliktusnak. Oroszország inváziója után a játékiparból is rengetegen álltak csatasorba, hogy különböző módokon segítsenek az ukránokon, vagy éppen komoly szankciókkal sújtsák az oroszokat. Emellett a filmipar fontos szereplői sem maradtak csendben, ami több mozi premierjére is hatással van, a Sony pedig úgy döntött, hogy a videojátékos korlátozások után még egy fronton beszáll az összefogásba.

Hirdetés

A japán vállalat ugyanis még több szórakozási lehetőségtől fosztja meg Oroszországot a jövőben. Ennek keretén belül nem vetíthetik az országban a várhatóan április 1-jén debütáló Morbiust, továbbá a streaminges és lemezes megjelenésekből is kimaradnak az oroszok, ami azt jelenti, hogy például a Pókember: Nincs hazaút sem lesz náluk elérhető ilyen formában. A korlátozások részeként a főként animékkel foglalkozó Crunchyroll platform működését is felfüggesztik.

A Sony Pictures Entertainment vezérigazgatója, Tony Vinciquerra közben arról írt, hogy a vállalat együttérez a konfliktusban érintettekkel, és remélik, hogy sikerülhet hamarosan békés úton rendezni a dolgokat. Habár a nyilatkozat picit stílusosabb lett volna a kiüresedett "thoughts and prayers" nélkül, azért dicséretes, hogy nem csak videojátékos fronton vezettek be szankciókat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)