Hirdetés

A South Park következő különkiadása a streaming-háborút dolgozza fel, megvan a bemutató időpontja is

|

Míg korábban a konzolok miatt csaptak magasra az indulatok South Parkban, most a streaming platformok okoznak galibát.

Hirdetés

A ViacomCBS-szel kötött megállapodás keretében Trey Parker és Matt Stone párosa nem kevesebb, mint 14 exkluzív South Park különkiadás elkészítését vállalta, amelyek a Paramount+ katalógusát hivatottak gyarapítani. Mindez részét képezte annak az átfogó szerződésnek, amely keretében mintegy 900 millió dollárért 2027-ig még biztosan a Comedy Centralon marad a South Park.

Az említett különkiadások közül az elsőt már 2021-ben megkaptuk South Park: Post Covid címmel, amelyet nem sokkal később az időutazással megbolondított South Park: Post Covid: The Return of Covid követett. Azt pedig már eddig is tudtuk, hogy idén két újabb különkiadásra számíthatunk, ám a témájukat mindeddig hét lakat alatt őrzött titokként kezelték az alkotók.

Hirdetés

Most viszont nemcsak hogy lerántották a leplet az egyikről, hanem még a premier időpontját is nyilvánosságra hozták. Június 1-jén debütál a South Park: The Streaming Wars, amelynek egyfelől a gyengélkedő Netflix és a nyakában lihegő Disney+ párharca kölcsönöz aktualitást. Másrészt viszont valamelyest pikánsnak is mondható a témaválasztás, mivel a Paramount+ kizárólagos vendégszeretetét élvező különkiadásokkal ellentétben az alapjáraton Paramount Global által birtokolt Comedy Centralra gyártott South Park korábbi évadai a rivális HBO Maxon leltek otthonra.

A South Park: The Streaming Wars és a későbbi különkiadások hosszát illetően jó fogódzónak tűnnek az alkotópáros idevágó nyilatkozatai. Trey Parker arra emlékeztetett, hogy a Viacom lényegében úgy harangozta be ezeket a speciális epizódokat, mintha mozifilmek lennének.

"Egyszerűen filmként hivatkoztak rájuk. Azt mondták, hogy 7 év alatt 14 filmet szállítunk nekik. A magam részéről ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy 52 éves vagyok, és összesen 3 mozifilmet csináltam az életemben. Lehet számolgatni."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az esetleges téves következtetések levonását megelőzendő Parker még egyértelművé tette, hogy ha nem is érnek majd játékidő tekintetében a mozikba küldött alkotások nyomába, mindenképpen jóval hosszabb lesz mindegyik különkiadás egy átlagos epizódnál.

"Igyekszünk minden mástól különbözővé tenni azt, ami a Paramount+-ra kerül. Egyórás, tévére gyártott filmek formátumában gondolkodunk. Évente kettőt csinálunk, hosszúak lesznek, de nem mozis mérce szerint."



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)